REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan kadın cinayetleri tepkisi: “Bu utanç bize yeter!”

Denizli Barosu’ndan kadın cinayetleri tepkisi: “Bu utanç bize yeter!”

Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’ndan kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına sert tepki geldi. Açıklamada, “Bu utanç bize yeter” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 18:55

Son dönemlerde yoğunlaşan kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri, Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamayla kınandı.

Sıklıkla duyulmaya başlanan kadına karşı şiddet olayları ve kadın cinayetlerinin yürekleri yaktığının belirtildiği açıklamada, şiddetin geçen gün hızla arttığı ve durmak bilmediği ifade edildi.

Açıklamada, “Son bir yılda 300 kadın cinayete kurban gitmiştir. Her 5 cinayetten biri kadın cinayeti, yani cinayetlerin %20’si kadına yöneliktir. Kadını öldüren kişilerin de yüzde 90’ı beraber yaşadığı erkekler; kocası, erkek kardeşi, eski eşi, sevgilisi veya erkek arkadaşıdır. Artık işitmek istemediğimiz bu haberlerin sonuncusu da Ordu’da yaşandı. Gencecik, pırıl pırıl kızımız Ceren Özdemir, evinin önünde yürekleri dağlayan bir şekilde yaşamını yitirdi. Bitmek tükenmek bilmeyen kadın cinayetleri ülkemizin gündeminden ne yazık ki hiç eksik olmuyor. Cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın-erkek eşitliğinin lafta kalmadığı, içlerinin her gün boşaltılmadığı, kadının erkek şiddetine ve cinayetine karşı maruz bırakılmadığı bir gün bile geçmiyor. Bizler ne yaparsak yapalım, bu canice olayların önüne maalesef geçemiyoruz. 85 yıl önce bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün seçme ve seçilme hakkı verdiği kadınlarımızı koruyamıyoruz bile. Bu utanç bize yeter!” dendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı