REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’nu basamak olarak kullandırtmam!

Denizli Barosu’nu basamak olarak kullandırtmam!

Denizli Barosu genel kurula gidiyor. ‘Belediye başkan adayı olmayı düşündüğü’ ileri sürülen Baro Başkanı Müjdat İlhan’a siyasete geri dönme planını sorduk. Açık ve net cevapladı: “Bazıları gibi başka koltuklar için Baro’yu kullanmam”

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2018 Cuma, 14:52

Denizli Barosu 13-14 Ekim tarihlerinde olağan genel kurul gerçekleştirecek. Kayıtlı 1137 avukat yeni dönemde, başkanla birlikte 11 kişilik yönetim kurulunu belirleyecek. Kongre Denizli Barosu’nun Adalet Mahallesi’ndeki hizmet binasında gerçekleşecek. Denizli Barosu’nun yeni disiplin ve denetleme kurulları da kongrede yenilenecek. Seçimlere yaklaşık bir ay Baro’da, İlhan’dan başka adaylığını açıklayan isim olmadı.

6 SEÇİM GEÇİRDİ, BARO’YU BIRAKMADI
Son dönemde adı sık sık belediye başkan adaylığına hazırlanan isimler arasında işaret edilen Baro Başkanı İlhan, bu duruma alışkın bir isim. Denizli Barosu’ndaki başkanlık görevi süresince iki yerel dört de genel seçim gören Müjdat İlhan daha önce de milletvekili veya belediye başkanı adayı olarak anılmış fakat o bu süreçte Baro’daki görevini bırakmamıştı, meslektaşlarına verdiği söze sadık kalmıştı. Siyasi çevreler tarafından hep bir yerlere aday gösterilen İlhan geçmişte CHP’de Merkez İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulunmuştu.

BARO’YU BASAMAK OLARAK KULLANDIRTMAM
Denizlihaber’den Selami Aydın’ın ‘siyasete geri dönecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan İlhan, “Adım hep bir yerlere aday olarak gösterildi. Görev sürem boyunca 2 yerel 4 genel seçim geçirdim. Denizli Barosu’nun basamak olarak kullanılmasına daima karşı çıktım, kullananları da eleştirdim. Bundan sonra da asla ne kendim ne de birbaşkası için Baromuzun basamak olarak kullanılmasına müsaade etmem” dedi.

BENİM SEVDAM BARO
Denizlili avukatların yeni hizmet binasına sahip olmasında büyük emek sahibi olan İlhan, Denizli Barosu’nu Gazi Bulvarı’ndaki dar ve yetersiz binasından kurtarıp yeni yerine taşıdı. Denizli’de yaptığı çalıştaylar ve eğitim seminerleri ile öne çıkan İlhan, alanında uzman pek çok akademisyenin eğitim çalışmalarına katılmasını sağlarken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ve İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal gibi önemli isimlerin Denizli’deki meslektaşları ile buluşmasını sağladı.

“Benim sevdam Baro” diyen İlhan, denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede; “Biz bazıları gibi, başka koltuklar için Baroya hizmet etmekten ve meslektaşlarımızın bize verdiği onurdan uzaklaşma niyetinde değiliz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı