REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu’nun katılımıyla tanıtıldı

Feyzioğlu’nun katılımıyla tanıtıldı

Denizli Barosu’nun 90 yıllık tarihi, Yeni Medya Denizli Yayıncılık tarafından sürdürülen 8 aylık bir çalışmanın ardından kitaba dönüştürüldü. 90 yıllık binlerce arşiv belgesi, makale, fotoğraf ve kaydın gözden geçirilmesi ve onlarca söyleşiyle toparlanan tarihçenin tanıtımı TBB Başkanı Feyzioğlu ve Denizli Barosu eski başkanlarının da katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı! Feyzioğlu kitabın yazarı Yaşar Tok’a da övgüler yağdırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2017 Çarşamba, 19:14

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, kurumun 90 yılık tarihinin araştırılması için 2016 sonunda düğmeye bastı. Kentin birçok noktada tarihi izlerini süren Denizlihaber.com başta olmak üzere belgesel yayınlar ortaya koyan Yeni Medya Denizli Yayıncılık ile masaya oturan İlhan, “Genç meslektaşlarımıza ve kentimize çok önemli bir miras bırakmak istiyoruz” diyerek çalışma için araştırmacı yazar Yaşar Tok’u işaret etti.

Yeni Medya denizli Yayıncılık kadrosunun önemli isimlerinden Yaşar Tok, yaklaşık 8 ay boyunca binlerce belge, arşiv kaydı, fotoğrafı taradı, baronun yaşayan en eski yöneticileri ve aramızdan ayrılmış önemli avukatların akrabalarıyla görüştü.

Birçok konuda daha önce gün yüzüne çıkarılmamış belge ve bilgilerin derlendiği Denizli Barosu Tarihçesi’yle Denizli’de Cumhuriyetin ilk dönemlerinde hukuk adamlarının rol aldıkları önemli görevlere önemli kayıtlara da ulaşıldı.

Denizli Barosu’nun 1927-2017 yılları arasını anlatan Denizli Barosu Tarihi isimli kitap, bugün Denizli Barosu’nun etkinlik salonunda üyelere ve medyaya tanıtıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı toplantıda eski başkanlar Behçet Çomakoğlu, Adil Demir, Tuncer Yılmaz ve yakın zamanda kaybettiğimiz İsmet Kayhan’ı temsilen katınlar Onur Kayhan da hazır bulundu.

Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın “Bizden sonraki kuşak için önemli bir çalışma. Gerçekten büyük emek veren Yaşar Tok’a teşekkür ediyorum” şeklindeki konuşmasıyla başlayan tanıtım toplantısında çalışmaya övgüler düzen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Cumhuriyetin temelinde, kurtuluş savaşında harcı olan bir kentin barosunun tarihe sahip çıkması apayrı bir önem taşıyor” diye konuştu. Yapılan çalışmanın tüm Türkiye barolarına örnek bir çalışma olduğunu aktaran Feyzioğlu, böylesine önemli bir çalışmaya imza attığı için Yaşar Tok’a teşekkür etti.

Çalışma hakkında bilgi veren kitabın yazarı Yaşar Tok, “Denizli’de hukuk adamları, yapılan araştırmalar göstermekte ki cumhuriyet tarihimiz boyunca önemli görevler edinmişler, ciddi projelerde yer almışlar. Bu bir akademik araştırma değil ama o ciddiyetle araştırdı. Bu konuda destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Yaşar Tok’a Denizlili Ressam Yaşar Çallı tarafından yapılmış ve telif hakları Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından satına alınan “Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde Seymenler tarafından karşılanmasının resmedildiği” tabloyu hediye etti.

Baronun 90 yıllık tarihinin anlatıldığı kitabın hazırlık çalışmasında Denizli Barosu’nun yaşayan tüm eski başkanlarıyla yapılan söyleşi kayıt altına alındı. Bu kayıtların oluşturduğu CD’ler de isteyen baro üyeleriyle paylaşacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı