REKLAMI GEÇ

Eğitimcilere sosyal medya uyarısı

Eğitimcilere sosyal medya uyarısı

Eğitim İş’in “Eğitim ve Hukuk” toplantısına konuşmacı olarak katılan Eğitim-İş Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk, eğitimcileri sosyal medya kullanımı konusunda uyardı. Balmuk, “Memleketimizde öyle eğitimciler var ki gambazlamayı bir şey sanıyor. Sosyal medyada paylaşımları yaparken lütfen dikkatli olalım. Düşüncelerimizi ifade edelim ama buna sınırlama koyalım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2017 Pazar, 10:24

Eğitim-İş Denizli Şubesi, eğitimcilere yönelik “Eğitim ve Hukuk” toplantısı düzenledi. Baro’da gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Eğitim İş Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, Eğitim İş Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk, Avukat Halil Akçil, Avukat Canan Ulutürk Akçil katıldı. Etkinliğe Eğitiş-İş üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, ülkenin içinden geçtiği en zor süreçte en önemli konuların eğitim ve hukuk olduğunu söyledi.

Özbay, “Bir ülkenin geleceğini değiştirmek istiyorsanız başvuracağınız şey eğitim. Bir ülkede zorbalığı ve zulmü arttırmak istiyorsanız başvuracağınız şey hukuk. Tam da Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durum. Et kokar, balık kokar o zaman tuz var denir ya işte Türkiye’de birileri o tuzu bile kullanılmaz hale getirdi” dedi.

“SULTANLIĞA, DİKTATÖRLÜĞE, SARAYA BU ANLAYIŞA HAYIR DİYECEĞİZ”
Başkanlık sistemi hakkında da değerlendirmeler yapan Özbay, “Öncelikle en güncel konudan yani Başkanlıktan bir şeyler söylemek istiyorum. Bir nevi diktatörlük hevesinden bahsetmek istiyorum. Dünya ve insanlık tarihinden aydınlanma uğruna birçok bedeller ödendi, kolay elde edilmedi. Egemenliğin halka, yani ait olması kişilere ulaşması anlamında büyük bedeller ödendi. Demokrasi oyununu sandığa sığdırarak, sandıktan çıkarsa istediğimizi yaparız diye de bir şey olmaz. Egemenlik bir sütün olarak halka aittir ve halkta kalacaktır. Eğitim-İş’in bu süreçte tabi ki ne diyeceği bellidir. Sultanlığa, diktatörlüğe, saraya, bu anlayışa hayır diyecektir. Eğitim iş ve aydınlanmaya destek verenler bunları her kurumda anlatacaklar. Hayır’ı anlatacağız. Neden hayır olduğunu anlatacağız” diye konuştu.

“OKULLARDA TARİKAT VE CEMAAT AFİŞLERİ”
Okullar içerisinde tarikat ve cemaatlerin boy boy afişlerinin asıldığını ifade eden Başkan Özbay, “Sözde demokrasi oyunundan aldığımız güçle zorbalık yapmaktan, baskı yapmaktan vazgeçin. Bu halkın bu ülkenin kurduğu değerlerle oynamaktan vazgeçin. Eğitimimiz birçok yerde cemaatlere, tarikatlara sözde kurumlara terk edildiğini hep beraber görüyoruz. Ne olduğu belirsiz vakıfların derneklerin afişleri boy boy okulları süslemeye başladı. Sözde eğitim yuvası olacak üniversitelerde yapılan sınavları bile Denizli’de daha yeni gördük. Kadının erkeğin ayrı ayrı sınavlara girdiği, Denizli’de bilim yuvası olacak üniversiteler de ve bunlarla gururlanan rektörleri dekanları gördük yazık. Bizim rehberimiz bilim ve akıldır. O yüzden hiç kanmadık, hiç de kandırılmadık. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Avukat Halil Akçil OHAL, Avukat Canan Ulutürk Akçil ise anayasa değişikliliği hakkında Eğitim-İş üyelerini bilgilendirdi.

“BİZ KAZANACAĞIZ, FAŞİZM BİTECEK”
Bugüne kadar laik ve parasız eğitim savunması ile 203 defa davalık olduğunu ifade eden Eğitim-İş Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Şaban Özdemir, hepsinden beraat ettiğini söyledi. Özdemir, “ Bizler dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Çünkü bizler doğru işler yapıyoruz. Eğitimde eksiklikleri sahalarda öğreteceğiz. Eğitim ya var olmaktır ya da olmamaktır Cahil olanı kandırmak kolaydır. O yüzden herkesin bilgilendirmesi lazım. Biz kazanacağız, faşizm bitecek” dedi.

“ÖYLE EĞİTİMCİLER VAR Kİ GAMBAZLAMAYI BİR ŞEY SANIYOR”
“İktidar elindeki yetkilileri hep bizim aleyhimize kullanmayı şiyar edinmiş durumda” diyen Eğitim İş Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk da eğitimcileri uyardı.

Balmuk, “Memleketimizde öyle eğitimciler var ki gambazlamayı bir şey sanıyor. Yani kalkıp da hepimizin facebook veya Twitter’ını tek tek kimse incelemiyor. Çok güvendiğimiz arkadaşlarımız, velilerimiz gidiyor şikayet ediyor. Paylaşımları yaparken lütfen dikkatli olalım evet düşüncelerimizi ifade edelim ama buna sınırlama koyalım. 657 gibi bir madde var siyasi partini aleyhine veya lehine propaganda yapmakla ilgili. CHP ve AK Parti’nin lehine atıp tutun aynı cezayı almanız gerekir. Ama ceza ne zaman veriliyor biliyor musunuz AK Parti’nin aleyhine yazdığınız zaman. Bizim bu gibi çirkin kültürümüz yok ama onların var. Onun için parti adı ve şahıs adı anmayın. İşaret ve şahısları tanımlarsanız direk olarak şahsı söylüyor olursunuz. Onun için çok fazlada o işe girmeyin” dedi.

Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı