REKLAMI GEÇ

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çağrı: “Gezi Yargılanamaz, bir an önce sonlandırılsın”

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çağrı: “Gezi Yargılanamaz, bir an önce sonlandırılsın”

Gezi Davası’nın 6. duruşması Silivri’de başladı. Devam eden ve bugün karar açıklanması beklenen Gezi Davası’na ilişkin Denizli Emek ve Demokrasi Platformu basın toplantısı yaptı. Gezi’nin yargılanamayacağını ifade eden platform sözcüsü Mehmet Sarıca, “Bu haksız hukuksuz yargılamanın bir an önce sonlandırılması, davanın düşürülmesini istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2020 Salı, 13:51

Gezi Davası’na yönelik devam eden soruşturmanın 6. duruşması bugün Silivri’de sanık avukatlarının savunması ile görülmeye başlandı. 16 sanığın Gezi direnişi nedeniyle yargılandığı davanın bugün karara bağlanması bekleniyor.

“HUKUK FACİASI HALİNE GELDİ”

Denizli Emek ve Demokrasi Platformu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde davaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMOOB) İl Sekreteri ve Platform Sözcüsü Mehmet Sarıca, davanın 2015 yılında beraatla sonuçlandığını ancak şaibeli tanıklarla, temelsiz iddianamelerle yeniden açılarak bir hukuk faciası haline geldiğini belirtti.

“DARBE SENARYOSU ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Gezinin bir halk hareketi olduğunu aktaran Sarıca, “Gezi, iktidarın otoriter uygulamalarına kuvvetli bir itirazdı. Ondan bir darbe senaryosu çıkarmaya çalışanlar, Gezi’nin itibarını zedelemeyi ve Gezi’yi kriminal bir olay haline getirmeyi öncelikli bir iş olarak görüyorlar” dedi.

“BU YARGILAMA BİR KORKUNUN İFADESİDİR”

Gezi’den 6 sene sonra açılan davanın desteğini giderek kaybeden AKP iktidarının gecikmiş bir rövanşı olduğunu öne süren Sarıca, “Ağırlaştırılmış müebbet cezaları istenen bu dava ile halk korkutulmaya çalışılmaktadır. Böylece çalışma ve yaşama koşulları gittikçe kötüleşen, açlık sınırının altında ücretlere mahkum edilen, işsizliğin ve yoksulluğun kıskacında kendisine bir gelecek göremeyen işçiye, emekçiye mücadeleye kalkıştığında, hak direnişine geçtiğinde başına ne geleceği hatırlatılmaktadır.  Bu yargılama bir tehdit ama bir korkunun da ifadesidir. Ancak bu yöntemlerle bir toplum hizaya çekilemez. Tek adam rejiminin, AKP iktidarının sahip olduğu destek erimektedir ve ancak tehditle, baskıyla var olmaya çalışmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı