REKLAMI GEÇ

AKUT’tan zorlu eğitim

AKUT’tan zorlu eğitim

AKUT Arama Kurtarma Derneği 2017 yılı eğitim programları kapsamında; 28-29-30 Nisan 2017 tarihlerinde bölgesel “kentsel arama ve kurtarma” eğitimleri, AKUT Afyon Ekibi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2017 Pazar, 11:23

Eğitimlere, AKUT Denizli, AKUT Bursa, AKUT Ankara, AKUT Bozüyük, AKUT Eskişehir ekiplerimiz ile AFAD Afyon ekipleri katıldı.

Eğitimler, yaklaşık 60 AKUT gönüllüsü ve AFAD Afyon ekibi katılımcıları ile gerçekleşti.

TEORİK eğitimler, 28 Nisan 2017 tarihinde Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Bu eğitim kapsamında, İnsarag Farkındalık eğitimi, Kişisel Koruyucu Malzemeler ve standartları, Kentsel Arama ve Kurtarma çalışmalarında kullanılan Malzeme bilgisi, Enkaza yaklaşma, Arama ve Kurtarmanın genel kavramları konularını kapsadı. Sonrasında ise performans testi, 10 kg yük ile 5 km yolu, 45 dakikada yürüyüş şeklinde tamamlandı.

Kentsel Arama ve Kurtarma uygulamalı eğitimleri de, 29-30 Nisan 2017 tarihinde düzenlendi. Bu eğitim, AKUT ve AFAD Ekipleri olarak Kurumsal sosyal sorumlulukların bilinciyle, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşımla ani gerçekleşen olaylara dayalı afet, arama ve kurtarma olaylarına kısa sürede ulaşmak, ereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yapmak, insan ve tüm canlılara temel ilkyardım desteğini sağlamak, emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek, afet bilinci ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek amacımızı gerçekleştirme amaçlıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı