REKLAMI GEÇ

“Dil Devrimi, aydınlanma savaşının vazgeçilmez aracıdır”

“Dil Devrimi, aydınlanma savaşının vazgeçilmez aracıdır”

ADD Denizli şube Başkanı Nihat Çetin, Dil Devrimi’nin 85. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Dil Devrimi, ulusunu çok iyi tanıyan, büyük bir önder olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkçe üzerindeki boyunduruğu kaldıran görkemli bir devrimidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2017 Salı, 16:22

Dil Bayramı olarak da bilinen Dil Devrimi’nin 85. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de, günün önemini belirten açıklamalarla kutlanıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Nihat Çetin, Dil Devrimi’nin 85. Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Devriminin ve aydınlanma savaşının vazgeçilmez araçlarından birisi de 85. Yılını kutladığımız dil devrimidir” dedi.

ADD Başkanı Çetin açıklamasında, “Dil Devrimi, ulusunu çok iyi tanıyan, büyük bir önder olan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkçe üzerindeki boyunduruğu kaldıran görkemli bir devrimidir. Tam bağımsızlık ilkesini benimseyen Atatürk, bağımsızlığın yalnız askeri ve siyasal alanda değil, ekonomi ve kültür alanında da sağlanması için Türkçenin ulusal nitelik kazanması gerektiğine inanıyordu. Ulusal bağımsızlık ancak böyle sağlanabilirdi. Bu nedenle Ulu Önder diyordu ki “Ulusal duygu ile dil arasında bağ çok kuvvetlidir. Dilin ulusal ve zengin olması, ulusal duyguların gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil bilinçle işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk Ulusu, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı