REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten ‘Gençliğin Ata’sına Özlemi’ konulu yarışma

Eğitim-İş’ten ‘Gençliğin Ata’sına Özlemi’ konulu yarışma

Eğitim-İş Genel Merkezi’nin yurt genelinde düzenlediği ‘Ulusal Bağımsızlığın 98. Yılında Gençliğin Atası’na Özlemi’ konulu Mektup Yarışması’na Denizli’den 3 öğrencinin çalışması katıldı. 100’ün üzerinde katılımın olduğu Denizli değerlendirmesinde ilk 10’a giren öğrencilere ödül verildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2017 Cuma, 17:55

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençliğin Ata’sına Özlemi Konulu Mektup Yarışması düzenledi. Yarışmaya Denizli’den 100’ün üzerinde katılım gerçekleştiği, yapılan değerlendirmede ilk 3’e giren öğrenci eserlerinin genel merkezdeki yarışmaya gönderildiği açıklandı.

9-10-11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere verilecek ödüller de açıklandı. Buna göre ilk üçe girecek öğrenciler Selanik Atatürk Evi Gezisi, 4 ve 5.’ye Çanakkale Gezisi ile ödüllendirilecek. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Nazım Hikmet Kitap Seti armağan edilecek.

BAŞKAN ÖZBAY’DAN SON ÖDÜL
Yarışmanın Denizli değerlendirmesinde ilk 3’e girip çalışmaları Eğitim-İş Genel Merkezi’ne gönderilen Denizli Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Demirtaş, Sarayköy Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçe Yüksel ve Hilmi Özcan Anadolu Lisesi öğrencisi Dilay Bulut ile ilk 10’a giren Necla Turalıoğulları, Fatmagül Çayan, Çağla Çağlayan, Sude Okka, Özlem Özdemir, Ayşe Yılmaz ve Selvinur Egin’e, Nutuk, Nazım Hikmet şiirleri ve dünya klasiklerinden oluşan ödül seti verildi.
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, sendikanın Pazar günü yapılacak genel kurulunda 6, yılını doldurması nedeniyle tekrar aday olmayacağını da ödül dağıtımı sırasında açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM’İ UYARDI
Yarışmayla ilgili açıklamalarının ardından okullardaki Atatürk düşmanı faaliyetlere de dikkat çeken Kadem Özbay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin imkanlarından yararlanarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapanlarla ilgili yasal süreci başlattık. Hastalıklı düşüncelerini topluma empoze etmeye çalışan derin kepazeliklerin takipçisiyiz. Yaptığımız incelemelerde bazı okullarımızda bu sözde tarihçilerin kitap ve dergilerinin bulundurulduğunu üzülerek görmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ve ilimizdeki yetkililerini bu konuda uyarıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı