REKLAMI GEÇ

Kadınlar temsilde adalet istiyor

Kadınlar temsilde adalet istiyor

Kadınlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yıldönümünü kutluyor. Atatürk anıtına çelenk sunumu töreninde konuşan Denizli Kadın Platformu sözcüsü Gülnur Oymak, “Kadın-erkek eşitliğinde evrensel değerlerin gerisindeyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 19:13

Denizli Kadın Platformu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü törenle kutladı. Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Denizli Kadın Platformu üyeleri ve CHP’li kadınlar katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Denizli Kadın Platformu sözcüsü Gülnur Oymak yaptı. ‘Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; Türkiye’de kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından varılan noktanın evrensel değerlerin çok gerisinde kaldığını söyledi.

Oymak, “1935 yılında kadınların mecliste temsilinde ülkemiz Dünya’nın 2. ülkesi iken, maalesef uzun yıllardır bu sıralamada en sonlarda yer alıyoruz. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların yönetimde, karar alma mekanizmalarında ve Meclis’te eşit sayıda yer almasını istiyoruz” dedi.

Kadınların seçilme hakkını yaşama geçirmek üzere yüzde 40 cinsiyet kotası değişikliğinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Oymak, “1930 yılından itibaren bir dizi yasa ile kadınların belediye seçimlerine katılma, köylerde muhtar olma, ihtiyar meclislerine seçilme hakkı yasalaşmıştır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü mücadelede yılgınlığa düşmeyen demokrasi kahramanı kadınlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı