REKLAMI GEÇ

Denizli kamu spotuyla farkındalık yaratacak

Denizli kamu spotuyla farkındalık yaratacak

Denizli Koruyucu Aile Derneği (DEKAD), Türkiye’ye farkındalık yaratacak bir projeye imza atacak. Dernek üyeleri ve gönüllülerin işbirliğiyle hazırlanan “Kalbinizi de Açın Evinizi de” isimli kısa filmin, ulusal televizyon kanallarında kamu spotu olarak yayınlanması için girişim başlatıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2015 Pazar, 12:01

DEKAD, Hollandalı partneri International Child Development Initiatives (ICDI) ile birlikte yürüttüğü “Sivil Toplum Diyalogu Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” projesi kapsamında “Kalbinizi de Açın Evinizi de” sloganıyla bir kısa film hazırladı.

KİMLER ROL ALDI?
Çekimleri bir ay süren kısa filmde Bilgin Kıray Vural, Ferhat Pekel, Gökçe Pekel, Halil Tağcı Hatice Böbeci, Mehmet Böceci, Melike Başkaya, Murat Özgür, Nazlı Yapışkan, Ömer Zorlu, Öykü Beren Özen, Remzi Girgin, Selen Zorlu, Şerafettin Kıyak, Zehra Öztürk Pekel ve Zümra Zorlu rol aldı.

Senaryosunu Hakan Bintepe’nin yazdığı, senaryo danışmanlığını Uğur Dayıoğlu’nun yaptığı kısa filmin yönetmenliğini de Nafiz Tok üstlendi. Filmde kameraman olarak da Burhanettin Öztekin ve Ufuk Başaran görev aldı. Kısa filmin çekimleri ise Merkezefendi ve Pamukkale ile Babadağ’da gerçekleştirildi.

denizli-kuruyucu-aile-dernegi-kamu-spotu-ic“KORUYUCU AİLE SAYISI ARTMALI”
DEKAD Başkanı Ayfer Doğan, kamu spotu olarak hazırladıkları kısa filmde iki aile örneğine yer verildiğini belirterek, “Sorunlu aile yanından büyüyen çocuğun, yaşadıklarından olumsuz etkilenmesini önlemek için devlet tarafından güvenli şekilde yaşamını sürdürebileceği bir ailenin yanına verilmesi konu ediliyor. Devlet gözetimi altında yaşayan tüm çocukların sıcak bir aile ortamında büyümesi gerektiği farkındalığını yaratmak için bu tür bir girişime girdik. Çocuklarımız için koruyucu aile sayısı artması gerekiyor” dedi.

KISA FİLM TÜRKİYE’YE AÇILACAK
Kamu spotunu Türkiye geneline yaymanın çabası içerisinde olduklarını anlatan Doğan, “RTÜK yetkilileri ile konuşularak kısa filmimizin kamu spotunu yaymayı hedefliyoruz. Ne kadar çok kişi izlerse o kadar çocuğumuzun hayatını değiştirebileceğimizi umuyoruz. Çünkü sevgi dolu bir ailede büyümek her çocuğun hakkı” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı