REKLAMI GEÇ

Otizmi fark et hayatı paylaş

Otizmi fark et hayatı paylaş

Otizm farkındalık etkinlikleri sürüyor. Denizli Otizm Derneği (DOD) tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Şenliği geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye Otizm Meclisinin ve Otizm Dernekleri Federasoyonun aktif bir üyesi olan DOD, otizm eylem planının hayata geçirilmesi için de çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2017 Çarşamba, 18:39

Bütün dünyada 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, Nisan ayı da Otizm Farkındalık Ayı olarak kabul ediliyor. Bu amaçla otizme dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Organizasyonlar kapsamında dünyanın sembol binaları mavi ışıkla renklendiriliyor.

Çocuk ve aile odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Denizli Otizm Derneği, yerel olarak yürüttüğü etkinlilerin yanı sıra ülkede otizmle ilgili politikaların belirlenmesinde de görev alıyor. Otizm Eylem Planı’nın hayata geçirilmesinin takipçisi olan DOD, aynı zamanda Türkiye Otizm Meclisi’nin ve Otizm Dernekler Federasyonu’nun da bir üyesi.

Denizli Otizm Derneği’nin bundan üç yıl önce otizmli çocuklar ve ailelerinin toplumla entegrasyonunu sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Dudu Karaman Dinç, kısa sürede önemli gelişmeler sağlandığını ifade etti.

Karaman Dinç, “Otizm dostu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğimize tahsis edilen binamızda eğitim çalışmalarının yanı sıra kaynaştırma etkinliklerimiz de devam ediyor. Bu yaz Türkiye’nin ilk tersine kaynaştırma otizm yaz okulunu düzenlemenin mutluluğu içindeyiz. Derneğimizin bahçesinde kuruluş yıldönümü ve farkındalık şenliğimizde Denizli halkı ile bütünleşmenin mutluluğunu yaşadık. Etkinliğe katılan sivil toplum örgütü temsilcilerine, üyelerimize ve otizm dostu gönüllülerimize çok teşekkür ederiz. Herkesi otizmi fark etmeye ve otizmlilerle hayatı paylaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı