REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden 1 Mayıs mesajları

Denizli protokolünden 1 Mayıs mesajları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler yayımladıkları mesajla tüm çalışanların gününü kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2019 Çarşamba, 09:40

Türkiye genelinde milyonların alanlara çıkarak kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler de yaptıkları açıklamalarla tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine ulaşmasında üreten ve çalışanlar en büyük pay sahibidir. İşçi ve emekçi vatandaşlarımız salt kendisi ve ailesinin geçimi için değil, ülkemizin de gelişimine en önemli katkıyı sağlayan birer kahramandır. ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz’ diyen bir peygambere ümmet olan bizler de her zaman, çalışanlarımızın haklarını önceliğimiz bildik. Mesai mefhumu gözetmeden fedakarca emek harcayan çalışanlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, bu güzel günün bir şenlik havasında geçerek, huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“tüm dünyada işçi ve emekçilerin bayramı olarak kutlanan bu gün, daha adil şartlarda çalışma ortamı oluşturulması noktasında farkındalık oluşturuyor. Emeğin karşılık bulması, çağdaş, demokratik, toplumsal bilincin oluşması noktasında önemli. Hükümetimizin son yıllarda işçi ve emekçinin haklarını koruma, hayat şartlarını iyileştirilmesi konusunda çok önemli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar sayesinde emekçilerimizin hayat standartları daha iyi hale geldi. Sanayi, tarım ve turizm ilçesi olan Pamukkale’miz bu sektörlerde önemli bir emekçi potansiyeline sahip. Pamukkale Belediyesi olarak da, hükümetimizin bu politikalarıyla, Denizli’miz ve Pamukkale’mizde destekleyici bakış açısıyla işçi ve emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında yer alacağız. Bu düşüncelerle, emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“Türkiye’nin daha kalkınmış, daha üretken hale gelmesinde işçi kardeşlerimizin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Merkezefendi Belediyesi olarak bizler, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışla, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız. Tüm dünyada birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan, işçi ve emekçilerin barışçıl ve demokratik yollarla hak arayışlarının simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, çalışanların sorunlarının ifade edilmesine ve çözüm yollarının bulunmasına katkı sunmasını diliyorum. Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”

NECİP FİLİZ (AK PARTİ İL BAŞKANI)
“Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. Vatanımızın her köşesinde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan, beklentilerini gideren; dayanışmanın ve birlikte çalışmanın güzelliklerini sergileyen emekçilerimizin, sosyal ve ekonomik hayatta büyük payları vardır. Emeğiyle değer üretmenin, alın teriyle helal kazancının arayışında, çabasında olan milyonlarca çalışanımız bizim için paha biçilemez bir özelliktedir.
Bugün işçinin ve emekçinin alın terinin kutsal olduğunu bir kez daha hatırladığımız özel günlerden birisi. Dinimizde de işçinin emeğine değer verilmiş ve Sevgili Peygamberimiz ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ buyurmuşlardır. Kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk. Emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık.
Dayanışmanın güzellikleri, yardımlaşmanın ayrıcalıkları ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliği işçilerimizin destekleriyle güçlenecektir. Diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan Türkiye, önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak rakamlara ulaşmasını sağlayacak olan, başta üretim olmak üzere tüm sektörlerde çalışan işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum.”

MAHİR AKBABA (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Tüm Dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı, bu yıl da karanlık bir tablo ile karşılıyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerin gasp edildiği, sınırlandırıldığı, her türlü fiili mücadele ve direnişin bastırılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz…

Biliyoruz ki bu süreçte asıl hedeflenen, işçi sınıfı ve emekçi kesimlerin vermiş olduğu demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışma ruhunun zayıflatılmasıdır. 2019‘un 1 Mayıs’ında; ülkemizde ve dünyada bize dayatılan açlığa, savaşa, eşitsizliğe, adaletsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, savaşa, ötekileştirmeye, doğanın katline ve cinsiyet ayrımcılığına karşı yaşamımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Temel hak ve özgürlüklerle beraber işçi emeğinin gerektiği saygıyı görmesi dileği ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ (PAÜ REKTÖRÜ)
“İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye’de ise ilk kez 1923’te resmi olarak kutlanmaya başlamıştır. Ekonomiye katkı sağlayan, sanayi ve üretimin gelişmesi ve artması için üstün gayretler sarf eden işçi ve emekçilerimizin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü aynı zamanda toplumsal barışa, insanlar arasındaki birliktelik ve iş bölümüne dayalı, sosyal dayanışmanın geliştirilmesine vesile olan bir gün olarak kutlanmaktadır. Ayrıca, bilimde yapılan yeniliklerin endüstriye uyarlanması ve sanayimizin gelişmesinde değerli emekçilerimizin rolü oldukça büyüktür. Emeğin ve alın terinin, üreterek çalışmanın takdir edildiği bu günde, ülkemizin kalkınmasında en büyük pay sahiplerinden olan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; bu günün kardeşlik, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“İnsan hayatındaki en yüce değer emek ve alın teridir. 1 Mayıs da ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçilerin hak arayışlarının mücadelesinin simgesidir. Dünyada pek çok ülkede yüzyılı aşkın süredir, ülkemizde ise 1923 yılından beri kutlanan 1 Mayıs, ülkenin iktisadi büyümesinin de tarihidir. Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ekonomisinin ardında işçilerimiz yer almaktadır. Bugüne kadar emek yoğun sektörlerle büyüyen ülkemizde bu sebeple en değerli sermayemiz emektir. Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Emeğin değer bulduğu sanayi şehirlerinden olan Denizli’nin iş dünyası adına, birliğin ve dayanışmanın en anlamlı günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın, emeğin olduğu tüm çalışma alanlarına barış ve huzur getirmesini diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı