REKLAMI GEÇ

Denizli’de coşkulu 1 Mayıs

Denizli’de coşkulu 1 Mayıs

Denizli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı huzur içinde, coşkuyla kutlandı. Delikliçınar’da toplanarak, Ulus Kavşağı’ndaki miting alanına sloganlarla yürüyen binlerce kişi, iş, ekmek, özgürlük söylemlerini hep bir ağızdan dillendirdi. Denizli’deki 1 Mayıs kutlamaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’ye örnek oldu.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 17:25

Denizli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, saat 12.00’de kutlamaya katılacak sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Delikliçınar Meydanı’nda toplanmasıyla başladı. Meydana gelen gruplar, kutlama komitesinin belirlediği sıraya göre dizilerek kortej oluşturdu.

Bütün grupların toplanmasının ardından saat 13:00’da grup yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemleri altında İstiklal Caddesi üzerinde İncilipınar’a ulaşan kalabalık, burada üst araması yapılarak İncilipınar Caddesi’ne alındı. Tekrar yürüyüşe geçen kortej, miting alanı olarak belirlenen Ulus ve Tokat caddelerinin kesiştiği kavşağa ulaştı.

ic

Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği miting alanına girişte bir kez daha üst araması yapıldı. Alana sırayla alınan gruplar, kendilerine ayrılan bölümlerde yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gruplar, sloganlarla hükümeti protesto etti. Atılan sloganlarda yine Gezi eylemlerinin izleri vardı. “Her yer taksim her yer direniş”, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları meydanı inletti.

anons

Miting alanındakilere seslenen Kamu Emekçileri Sendikası(KESK) Dönem sözcüsü Yusuf Yurdakul, 1 Mayıs’ın tüm emekçileri bir araya getiren ortak bir değer olduğunu söyledi. Yurdakul, “Bugün burada yıllar önce yitirdiğimiz emekçi kardeşlerimizi anıyoruz. İşçilerle, emekçilerle, memurlarla, yoksullarla, mühendislerimizle, sanatçılarla ve tüm kardeşlerimizle el ele vererek hep birlikte işçi bayramını, bayramımızı kutluyoruz. Bu dayanışma tüm dünyaya örnek olacak devrimci dayanışmasıdır. Devrimciler hiçbir zaman mücadelelerinden vazgeçmeyecek. Devrimciler, bugün Taksim’i kazanamazsa, 20 yıl sonra kazanacaktır ama elbet kazanacaktır. Bizler her zaman hakkımızı aradık. Bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak, hakkımızı aradığımız zaman terörist ilan edildik, artık bunları istemiyoruz ve buna imkan vermeyeceğiz” dedi.

Yurdakul’un konuşmasının ardından, türkülerle halaylar çekildi. 1 Mayıs Denizli’de adına yakışan bir şekilde bayram havasında kutlandı.

Yorumlar

Halil Guevara   -  Bağlantı 2 Mayıs 2014, 15:15

KESK, geçen sene yaptığı gibi ADD ve BİRLEŞİK KAMU-İŞ’i alandan kovalamamış mı? Hayret!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı