REKLAMI GEÇ

Denizli’de olaylı gece

Denizli’de olaylı gece

Denizli, tarihinde görmediği kadar sert çatışmaların yaşandığı bir eyleme sahne oldu. Gezi olaylarında başına isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralandıktan 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için düzenlenen protesto eylemine polisin sert müdahalesi ortalığı savaş alanına çevirdi. Olaylar saatlerce devam etti. Onlarca kişi yaralandı ve gözaltına alındı. Olayların ortasında kalan vatandaşlar ise sokağa çıktıklarına pişman oldu.

/ DENİZLİHABER / 11 Mart 2014 Salı, 22:23

Denizli, bu akşam hiç alışık olmadığı olaylar yaşadı. Berkin Elvan’ın yaşamını yitirmesi nedeniyle düzenlenen protesto eylemi için Delikliçınar Meydanı’nde yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Polis de geniş önlemler almıştı. 

Yürüyüşe geçmek isteyen gruba polisin müdahalesi sert oldu. Ortalık bir anda karıştı. Polis, TOMA’lar ve biber gazıyla göstericileri dağıtmak istedi. İşte dakika dakika o şiddetli çatışmaların kronolojisi…

galeri-anons
SAAT 18:00… ÇINAR’DA 2 BİN KİŞİ TOPLANDI
Delikliçınar Meydanı’nda akşam saatlerinde yaşanan gözaltıların ardından akşam saatlerinde hareketlilik başladı. Meydanda iki binden fazla gösterici toplandı. Göstericiler “Katil polis hesap verecek. Berkin’in Katili AKP” tarzında sloganlar attı.

fotogalerianons

SAAT 18:15… YÜRÜMEK İSTEDİLER VE MÜDAHALE GELDİ
Grup bir süre sonra İstiklal Caddesi istikametine yürümek istedi. Ancak yürümeye kalkan gruba meydanda bulunan panzer suyla müdahale edince birden ortalık karıştı.
Gazi Bulvarı istikametine doğru püskürtülmeye çalışan göstericiler ile polis arasında çıkan olaylar birden bire ortalığı savaş alanına döndürdü. Bu arada olaylara müdahale etmeye çalışan panzer ve TOMA manevra yaparken çarpıştı.
Çatışmalar dakikalarca devam eti. Ara sokaklara dağılan eylemciler, tekrar toplanmak istedikçe polisten müdahaleler geldi..

SAAT 18:41… ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ
Gösterici gruplar Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne doğru dağıldı. Polis gaz tabancalarıyla Lise Caddesi’ndeki göstericileri hedef aldı. TOMA da tazyikli suyla kalabılığı dağıtmaya çalıştı.

SAAT 19:00 YARALANANLAR OLDU
Polisin sert müdahalesinin ardından her iki taraftan da yaralananlar oldu. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Delikliçınar ve çevresinde ortalığı biber gazı bulutu kapladı. Bu arada polisin müdahalesinin ardından vatandaşlar da mağdur oldu.

ic-cocuk

SAAT 19:15… KÜÇÜK BİR ÇOCUK FENALAŞTI
Çatışmanın ortasında kalan vatandaşlar perişan oldu. Bu arada küçük bir çocuk gazdan olumsuz etkilenince alana gelen ambulanslarca hastaneye kaldırıldı.

denizli-deliklicinar-berkin-eylem-video-anons

SAAT 19:23… GÖZALTILAR BAŞLADI
Polis yakaladığı göstericileri gözaltına almaya başladı. Göstericiler gözaltı araçlarıyla Emniyet Müdürlüğü’ne taşındı. Öte yandan gözaltılara tepki gösteren yol kenarındaki vatandaşlar da gazdan ve tazyikli sudan nasibini aldı.

SAAT 20:00… OLAYLARIN ŞİDDETİ AZALMAYA BAŞLADI
Göstericiler büyük ölçüde ara sokaklara dağıldı. Ancak yer yer çatışmalar devam etti. Gözaltına alınan eylemcilerin sayısı her geçen dakika arttı. Polisin yakaladığı göstericilerin çoğu henüz 18 yaşında bile değildi.

ic-lise

SAAT 21:00… POLİS KONTROLÜ SAĞLADI
Polis bu saatlerde sokaklarda büyük ölçüde kontrolü sağladı. Çevik Kuvvet ekipleri, Lise Caddesi’nde eylemcilerin yeniden harekete geçmesi ihtimaline karşılık güvenlik önlemleri aldı.

ic-universite

SAAT 21:20… YENİDEN TOPLANDILAR
Polisin Delikliçınar’da dağıttığı kalabalık, Pamukkale Üniversitesi kampusu çevresinde yeniden toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, Kredi Yurtlar Kurumu binalarının bulunduğu kavşakta eylemlerini sürdürdü. Bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri ve toplumsal olaylara müdahale araçları sevk edildi.

ic-balon

SAAT 21:50… DİLEK FENERİ İLE BİTİRDİLER
Polis, bu kez sağduyulu davrandı. Kalabalığa müdahale etmedi. Tansiyon düştü. Eylemciler, hazırladıkları dilek fenerini, “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarıyla gökyüzüne bırakarak, eylemlerini sonlandırdı.

İŞTE GECENİN BİLANÇOSU
Gecede çıkan olaylarda 30’un üzerinde vatandaş, biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı. 2 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı. Ayakta tedavi edilen polisler, daha sonra taburcu oldu. Polisin eylemlerde 50’nin üzerinde göstericiyi de gözaltına aldığı bildirildi.

Yorumlar

ece   -  Bağlantı 12 Mart 2014, 11:10

şehrimiz huzurlu ve çalışkan insanların şehridir.dıştan gelip bağdakini rahatsız etmek kimsenin hadi değidir.18 yaşında bile olmayan çocukların ne işi var orada?tepkisiz olunmasın ama etrafada zarar verilmesin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı