REKLAMI GEÇ

Denizlili dalgıçların zafer dalışı

Denizlili dalgıçların zafer dalışı

Denizlili dalgıçlar büyük zaferin 94. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale’de bir dalış gerçekleştirdi. Çanakkale Zafer Dalışı’na katılan 20 deneyimli dalgıç, su altında Türk bayrağı açarak, vatan için canını veren şehitleri andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 18:47

Denizli Dalgıçlar Derneği, 2016 sezonunun 7. dalışını, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan büyük taarruzu kutlamak ve şehitleri anmak amacıyla Çanakkale’de gerçekleştirdi.

Çanakkale Zefer dalışını şubat ayından beri planladıklarını belirten Denizli Dalgıçlar Derneği Başkanı Murat Atılgan, su altında açtıkları Türk bayrağı ile hem 30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal’in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan büyük taarruzu kutladıklarını hem de bu vatan için canını veren şehitleri andıklarını vurguladı.

denizlili_dalgiclardan_zafer_dalisi-ic

Çanakkale’de gerçekleştirilen zafer dalışına katılan 20 dalgıçla birlikte Çanakkale Şehitliği’ni de ziyaret ettiklerini kaydeden Atılgan, “Şubat ayında planlanmaya başlayan Çanakkale Zafer Dalışı etkinliği 20 tecrübeli dalıcının katılımı ile gerçekleşti. Denizli’den cuma gecesi yola çıkan dernek üyelerimiz, cumartesi sabah Çanakkale Eceabat’a ulaştı. Oldukça zor hava ve deniz şartları nedeniyle 2 gün boyunca 4 dalışın yapılması planlamıştık. Ancak hava şartları nedeniyle etkinliğimiz ilk gün 2 dalışın yapılması ve ikinci günde de Çanakkale şehitliklerinin ziyaret edilmesi ile devam etti” dedi.

denizlili_dalgiclardan_zafer_dalisi-icc

Zorlu bölgeye rağmen Çanakkale Zafer Dalışı’nı gerçekleştiren üyelerine teşekkür eden Başkan Atılgan, “Su altında şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte, ekibimiz muvaffak olabilmek adına günün geç saatlerine kadar uğraştı. Büyük bir coşku ve arzuyla bu zorlu bölgede bayrağımızı açmış olmak yorgunluğumuzu unutturdu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı