REKLAMI GEÇ

Denizli’nin SÜPER ailesi

Denizli’nin SÜPER ailesi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından başlatılan proje kapsamında Ayten Bahtiyar ve otistik özürlü kızı 34 yaşındaki Arzu Bahtiyar, Denizli´nin “Süper Aile”si seçildi. 16 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak Ankara´ya gidecek olan Bahtiyar Ailesi, burada Denizli’yi temsil edecek. 81 ilden 81 ayrı başarı öyküsüne sahip olan süper aileler, Mamak’ta Başbakan Erdoğan tarafından kurulacak olan ‘Aile sofrası’nda biraraya gelecek.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

Türk asıllı Bulgar göçmeni olarak 1971 yılında Türkiye’ye gelen Doktor Ayten Bahtiyar ve otistik özürlü kızı 34 yaşındaki Arzu Bahtiyar, Denizli’nin süper ailesi seçildi. Sağlık memuru olan eşi Macit Bahtiyar ile birlikte Türkiye’ye geldikten sonra Babadağ’da, hükümet tabibi olarak göreve başladığını anlatan Ayten Bahtiyar, “Eğitimimi Bulgaristan’da tamamlayarak hekim oldum. Bulgaristan’daki ismim Ayten Şerifova’ydı. Orada evlendim. Bulgaristan Hükümeti’nin asimilasyonundan kaçarak Türkiye’ye göç ettik. 1971 yılında Babadağ’da hekim olarak göreve başladım. 10 yıl orada görev yaptıktan sonra, sağlık müdür yardımcısı olarak Denizli’ye atandım ve 1990 yılında emekliye ayrıldım. Babadağ’da görev yaparken Babadağ Sağlık Ocağı’na Diabet Merkezi kurmak için bağış toplamaya İstanbul’a gittim. Orada hayırsever İşadamı Babadağlı Şeref Sak ile bir araya geldik. 1975 yılıydı. Hiç çocuğumuz olmadı. Başkalarına örnek olmak için annesi ve babası olmayan bir çocuğu evlat edinmek istiyordum. O hayırsever işadamından, bir pazar günü beni İstanbul’daki Darülaceze Çocuk Yuvası’na götürmesini istedim. Orada şu an 34 yaşında olan otistik özürlü kızım Arzu’yu yatağında yatarken gördüm. O zamanlar 1.5 yaşındaydı. Birden içim ısındı, kendisini çok sevdim. Benden önce de Arzu’yu bir aile evlat edinmiş. Ben ‘O bebeği istiyorum’ diye çok ısrar edince o aileden Arzu’yu alıp bana verdiler. Kızımın hasta olduğunu biliyordum. Bulgaristan’da bulunan kayınvalidem Münevver Müftüler’in yanına gittim. Orada kızımı, benim tıp fakültesinden hocalarıma gösterdim. Kızıma otizm teşhisi konuldu. Kızımı okul olmadığı için yıllarca hiçbir okula gönderemedim. Sonunda kendi çabalarımla 1998 yılında zihinsel engelliler derneğini kurduk” dedi.

Bütün hayır işlerinde varım

Özürlü kızını birçok zorluklara rağmen 34 yaşına getirdiğini, geçen sürede kızının da çeşitli başarılar yakaladığını ve özürlülerin de her alanda başarılı olabileceğini gösterdiğini anlatan Bahtiyar, “Eşim Macit Bahtiyar’ı 1.5 yıl önce kaybettim. Kızımla yalnız kaldık. Kızım sırt üstü yüzme yarışmasında rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Ben de 1989 yılından bu yana bütün özürlü derneklerinde ve hayır kurumlarında yöneticilik, yönetim kurulu üyeliği ve kuruculuğunu yaptım. Kızımı çok seviyorum. Biz bir bütünüz” dedi.

Başbakana mektup götüreceğim

Denizli Valiliği’nden kendisinin öz geçmişinin istendiğini anlatan Bahtiyar, “Benim gibi birçok aileden öz geçmiş istemişler. Biz ‘süper aile’ seçildik. Çok mutluyum. Başbakanımızla yemekte bir araya geleceğiz. O güne hazırlanıyorum. Başkanımıza vermek için mektup yazmaya başladım. Mektupta zihinsel engellilerin Avrupa’daki gibi günlük, haftalık ve aylık bakım yerlerinin yapılmasını isteyeceğim. Çünkü bu tür çocukları olan ailelerde kadınlar da çalışmak istiyor. Ama bakmak zorunda oldukları çocukları olduğu için bundan vazgeçiyorlar. Daha sonra Başbakanımızdan bu tür okullarda hiçbir zaman öğretmen eksiğinin olmamasını isteyeceğim. Özel eğitimle görevli öğretmenler diğer öğretmenlere göre daha çok yıpranıyorlar. Onlar için özel tazminatlar isteyeceğim. Kendim için bir isteğim olmaz. Her şey özürlü çocuklar için” dedi.

Örnek aile

Bahtiyar Ailesi’nin her yönüyle topluma örnek bir aile olduğunu belirten Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, “Emekli Hekim Ayten Bahtiyar’ın hayat hikayesi ve yaşadıklarından hepimiz dersler çıkarmalıyız. Ayten Bahtiyar, özürlü kızı için ömrünü harcamış, özürlü çocuklara hayatını vermiş bir hayırsever, iyilik meleği. Ayten Bahtiyar 0-6 yaş Gurubu Çocuk Yuvası’nın kurulmasında da öncülük etmiş. Bütün hayır derneklerinde, özürlü derneklerinde ve yardım kuruluşlarında görevleri var. Birçok derneğin de kuruculuğunu yapmış. Özürlü bir çocuğu evlat edindiğinde ise çocukları olmayan birçok aileye örnek olmuş. Onlara önderlik etmiş bir insan. Ben kendisini her zaman takdir ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı