REKLAMI GEÇ

DEGİAD’ın ilk kadın başkanı Melek Sözkesen

DEGİAD’ın ilk kadın başkanı Melek Sözkesen

Denizli Genç İşadamları Derneği’nde (DEGİAD) nöbet değişimi. Sadık Emre Çaputçu’nun sağlık nedenleriyle istifasının ardından başkanlığa Melek Sözkesen getirildi. Sözkesen, DEGİAD’ın ilk kadın başkanı oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2014 Perşembe, 14:50

Sadık Emre Çaputçu’nın hafta başında düzenlediği basın toplantısında, hastalığının tedavisi için bir süre Denizli’den uzak kalacağını, bu nedenle DEGİA Başkanlığı görevini bıraktığını açıklamasının ardından, gözler yeni başkanın kim olacağına çevrildi.

DEGİAD Yönetim Kurulu, bu istifadan sonra yaptığı toplantıda yeni görev bölümünü gerçekleştirdi. Buna göre, başkanlığa Melek Sözkesen seçilirken, başkan yardımcılıklarına Serdar Atay ve Seher Gökçe getirildi. Yönetimde Sedat Doğaç sayman, Orçun Alptekin genel sekreter olarak görev yapacak.

MELEK SÖZKESEN’İN BİYOGRAFİSİ
DEGİAD’ın yeni başkanı Melek Sözkesen 1 Ocak 1981 Denizli doğumlu. İlk ve orta eğitimini Denizli’de yaptı. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi ve Ticaret Bölümü’nde tamamladı.

Aile iş sektörlerinde kısa süre çalıştıktan sonra hayali olarak gördüğü çikolata sektörüne geçmiştir. Bireylerin zevk aldığı işten para kazanabilmesinin önemine inanarak, kurulu aile şirketlerinde çalışmak istememiş ve bir girişimcilik örneği olarak Denizli’nin ilk çikolata mağazasını açmıştır.“Buket Çikolata” adıyla çalıştırdığı mağazasında 9 yıl faaliyet gösterdikten sonra, mağazaya yeni bir şubeyi eklemiştir.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Sözkesen’in, işi dışında farklı coğrafyalara seyahat etmek ve amatör ralli yarışları hobileri arasında yer alırken, sosyal sorumluluk projelerine ilgi duymaktadır.

DEGİAD yanı sıra,Denizli Ticaret Odası Gıda Komitesi Başkanlığını yürüten Sözkesen, TEGV ve PATEK üyesi.

Denizli Genç İşadamları Derneği’ne 2007 yılında katılan Sözkesen, 3 dönem yönetim kurulu üyeliği , 2 dönem dernek saymanlığı ve 1 donem de başkanvekilliği görevlerinde bulunmuştur. DEGİAD’ın ilk kadın başkanı olan Sözkesen, derneğin 12. başkanıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı