REKLAMI GEÇ

DİKAB’a Arakan için teşekkür plaketi

DİKAB’a Arakan için teşekkür plaketi

Kızılay Denizli Şubesi aracılığı ile Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te yaptırılmakta olan yaşam ünitelerine katkı sağlayan Denizli İş Kadınları Birliği’ne (DİKAB) plaket verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 16:40

Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) yönetimi Türk Kızılay’ı Denizli Şubesini ziyaret etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, DİKAB Başkanı Nilgün Ök, Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ile bir süre sohbet etti.

Arakan’a destek için başlatılan kampanyaya ilk destek veren sivil toplum kuruluşlarından biri olan DİKAB’ın ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını belirten Erdal Otçu, Denizli’nin Arakanlı Müslümanlara yardımda yurt genelinde 5. sırada olduğunu ifade etti.

YAŞAM ÜNİTESİ BAĞIŞINDA BULUNDULAR
Denizli İş Kadınları Birliği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kendilerine destek verdiğini anlatan Otçu, “Hem iş dünyasında hem de sivil toplum anlamında ses getiren Denizli İş Kadınları Birliği, Arakanlı Müslüman kardeşlerimize de duyarsız kalmayarak yaşam ünitesi bağışında bulundular. Bu durum bizi son derece sevindirdi. Vatandaşlar ve çeşitli kurumların yanında Denizli İş Kadınları Birliği’nin de yardımda bulunması son derece önemlidir. Anne olarak orada yaşam mücadelesi veren çocukların yanlarında oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“SESSİZ KALAMADIK”
Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş’te yaptırılmakta olan Yaşam ünitelerine katkı sağlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden DİKAB Başkanı Nilgün Ök, “Hem kadın, hem anne, hem de iş kadınları olarak Arakan’da yaşanan zulme sessiz kalmamız beklenemezdi. Basın ve sosyal medyadan takip ettikçe bizler de harekete geçtik. Dernek olarak yardımlarda bizim de bir tuzumuz olsun istedik Yaklaşık 2,5 ay önce bağışta bulunmuştuk. Bundan sonra da bağışlarımız sürecek” dedi.

Ziyarette Kızılay Başkanı Otçu, DİKAB yönetimine katkılarından dolayı plaket verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı