REKLAMI GEÇ

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, Ankara Tandoğan’daki Emeğe Saygı yürüyüşüne polisin sert müdahalesini eleştirerek, “Direne direne kazanacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2014 Pazartesi, 15:40

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, yaptığı yazılı açıklama ile Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda polisin sert tutumuna tepki gösterdi. Özbay, “17 Aralık’ta Yatağan’dan başlayan Emeğe Saygı yürüyüşümüz Ankara Tandoğan’da sona erdi. 20 Aralık’ta Tandoğan meydanında yürümek için ülkenin dört bir yanından binlerce Eğitim İş üyesi bir araya geldi. Daha demokratik bir ülke özlemiyle yola çıktığımız mücadelemiz polisin oldukça sert müdahalesiyle sona erdi. Ülkede ve eğitimde yaşanan sıkıntıları dile getirmek için alanda toplanan binlerce kişi tek adım atamadan toma ve biber gazıyla dağıtıldı. Hiçbir çıkış noktası bırakmayan güvenlik güçleri üyelerimize defalarca biber gazı ve tazyikli su sıkarak alanı boşalttı. Karşılarında sanki bir terör örgütü varmış gibi hınçla saldıran polisin gözaltına alırken ki tavrı da oldukça sertti. Yaka paça, ite kaka gözaltına alınan arkadaşlarımız sözlü tacizlere maruz bırakılırken saatlerce ifadeleri alınmak üzere alıkonuldu” dedi.

Eğitim İş Pamukkale Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu 100’den fazla Eğitim İş üyesinin gözaltına alındığını vurgulayan Özbay, “Öğretmenlerin demokratik hakkını arama çabasına bu kadar sert müdahale eden güvenlik güçlerini ve bu emirleri veren yetkilileri kınıyoruz. Baskılara ve şiddete rağmen daha laik, daha demokratik ve adil bir Türkiye için durmadan çalışacağımıza söz veriyoruz. Direne direne kazanacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı