REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş eski Başkanı Özbay ilk celsede beraat etti

Eğitim-İş eski Başkanı Özbay ilk celsede beraat etti

Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin önceki dönem başkanı Kadem Özbay, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” açıklamasını sert tepki göstermişti. Çamlıbel hakkında dava açılmazken, Özbay hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Örnek bir savunma yapan Özbay, tek celsede beraat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2017 Cuma, 15:47

Eğitim-İş Önceki dönem başkanı Kadem Özbay, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriye Çamlıbel’in kişisel sosyal medya hesabından yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız. Ya sandıkları patlatıp Osmanlı’nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu İmam-ı Şafi Hazretleri: “Fitne zamanı, düşman oklarını takip edin, o sizi Hakka götürür” paylaşımı ile bunu beğenenleri sert bir dille eleştirmişti.

Çamlıbel hakkında soruşturmaya gerek yok kararı verilip, görevine devam etmesine izin verilirken, Kadem Özbay hakkında “onurunu kırdığı” gerekçesiyle dava açıldı.

Davanın ilk ve tek duruşması dün Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriye Çamlıbel’in de hazır bulunduğu duruşmaya katılan Kadem Özbay, örnek bir savunma ortaya koydu.

Savunmasına başlamadan önce hakimin hükmün geri bırakılmasını isteyip istemedikleri sorusuna net bir cevap veren Özbay, böyle bir kalkanı kabul etmesinin mümkün olmadığını belirterek, reddetti.

“SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”
Yaklaşık 1 yıl önce yaşanan olayın ardından düzenlediği basın toplantısındaki sözlerinin tamamının arkasında olduğunu belirten Kadem Özbay, “Mahkemenizce, bunların bir suç oluşturduğu kanaati varsa, buyurun, gereğini yapın. Açıklamamızda yer alan ifadeler; Cumhuriyetimize, Atatürk’e ve devrimlerine hakaret; hatta toplumun bir kesimine karşı kin, nefret ve düşmanlık içerdiğini tespit ettiğimiz paylaşım ile ilgilidir. Yani paylaşımı kimin yaptığıyla değil tamamen içeriğiyle alakalıdır. Şahsı özel olarak tanımadığımı, paylaşımını gördükten sonra da tanımadığım için üzülmediğimi belirtmek isterim” dedi.

“HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIM”
2004 yılından bu yana öğretmenlik görevini sürdürdüğünü dile getiren Özbay, “2011-2017 yılları arasında Eğitim-İş Sendikası’nın Denizli Şube Başkanlığı görevini gururla yürüttüm, açıklamam da şube başkanı olduğum döneme aittir. Hem öğretmenlik mesleğinin hem de sendikamın ilkelerinin verdiği sorumluluğun farkındayım. Mustafa Kemal Atatürk’ü, Devrimlerini ve kurduğu Cumhuriyeti korumak ve geliştirmek her öğretmenin temel görevidir. Eğitim-İş’in tüzüğünde açık şekilde yer alan bu ilkeleri savunmak da, bedeli ne olursa olsun, tüm Eğitim-İş’lilerin boynunun borcudur. Bu kapsamda basın açıklamamda kullandığım tüm ifadeleri burada bir kez daha yinelemek isterim. Bu uğurda her türlü bedeli ödemeye de hazırım” diye konuştu.

“AİLESİNE YÖNELİK HAKARETLERİ BEN DE KABUL ETMİYORUM”
Basın açıklamasının ardından kişinin ailesi ve özel yaşamıyla ilgili tanımadığı birçok kişi tarafından hakaretlerin olduğunu, bunu kabul etmesinin de mümkün olmadığını ifade eden Özbay, “Tabii ki ailelerimiz kutsalımızdır, kişinin ailesini hedef alan hakaretleri yapanları da kınıyorum. Ancak herkes şunu da çok iyi bilmelidir ki; Cumhuriyet ve kazanımları, Atatürk ve Devrimleri benim için eşim kadar, oğlum kadar, anne ve babam kadar kutsaldır, değerlidir. Varlık sebebimiz olarak saydığımız bu değerlere yapılan saldırılara; nereden gelirse gelsin, bedeli ne olursa olsun, karşı durmaya her koşulda da devam edeceğim.
Eğer ki Mustafa Kemal Atatürk’e, Devrimlere ve Cumhuriyete yapılan saldırılara, toplumun bir kesimini düşman ilan edenlere, kin ve nefret aşılayanlara, aymazlara, karşı durmak, söz söylemek suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim” diyerek savunmasını tamamladı.

Kadem Özbay’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Özbay, yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı