REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş o sendikacı için suç duyurusu yaptı

Eğitim-İş o sendikacı için suç duyurusu yaptı

Eğitim-İş Denizli Şubesi, “Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırmalıyız” diyen ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2016 Çarşamba, 13:23

Eğitim-İş Denizli Şubesi Hukuk Sekreteri Sabri Kasapoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” şeklindeki sözlerinin basında yer aldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Olçum, bu açıklamasıyla Atatürk ve Atatürkçülük ile ilgili uygulanan eğitim-öğretim müfredat programından rahatsızlık duyulduğunu ve bu programın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na siyasi baskı uygulayacaklarını açıkça beyan etmiştir.

Emperyalist güçlerden bağımsız bir ulus yaratmak yoluyla, Atatürk’ün öncülüğünde gelişen egemenlik anlayışını özümseyemeyenler bugün, cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine saldırarak içlerini boşaltmaya çalışmaktadırlar.

Cumhuriyet’in kazanımlarını yok sayanlar, üzerlerinde yaşadıkları toprağı onlara armağan edebilmek için tüm varlığını ortaya koymuş ulu önderimiz Atatürk’ü bugün hala saygıyla anıyor olmamızı içlerine sindirememektedirler. Eğitim-İş olarak, bu anlayış sahiplerini ve retçi söylemlerini şiddetle kınıyoruz. Kemalist devrime bu denli saldırmalarının nedeni bellidir; Cumhuriyet halkın sırtından geçinen din tacirlerinin oyununu bozmuş ve gerçek yüzlerini ortaya sermiştir. Öç alma ve kindarlık çağrılarının yapıldığı günümüz Türkiye’si, Mustafa Kemal’in ışığının karanlık zihinlerde açtığı oyukların acısının göstergesinden başka bir şey değildir. Atatürk ile bu ülkenin bağını koparma hayali gören bu zihniyet yeni değildir. Bu zihniyet, Milli mücadeleye ve Atatürk’e karşı düşmanca tutumlarıyla bilinen Ali Kemal ve Sait Molla zihniyetinin devamıdır.

Eğitim-İş olarak; ülke gündemine ilişkin sorunları, emekçilerin sorunlarını bir kenara bırakarak sürekli toplumu provoke etmeye yönelik tartışmalar yaratan yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen ve benzer yapılar ile temsil ettikleri görüşlerin karşısında duyarsız kalmamız mümkün değildir.

Temel amacı, hukuka, demokrasiye, özgürlüklere, bilime ve eğitime önem veren, Büyük Önder Atatürk’ün devrimlerinin izini süren bir nesil yetiştirmek olan ulusal eğitim sistemini yıkmaya çalışanların; özellikle de Türk toplumunun siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamında bir dönüm noktası olan Atatürk’e saldıranlara bu hadsizliklerini bildirmek konusunda gereken her türlü hukuki yola başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu bağlamda, yaptığı açıklamanın hem Anayasa hükümlerine hem de Türk Ceza Kanunu hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hakkında Burdur Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.

Ayrıca Eğitim-İş, 29 Mart-1 Nisan 2016 tarihleri arasında, işkoluna bağlı tüm işyerlerinde Atatürk’e, O’nun ilke ve devrimlerine bağlılığını göstermek için “Atatürk’ün öğretmenleriyiz” yazılı kokartları takarak malum sendikayı protesto edecektir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı