REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş: Yargı kararları uygulansın

Eğitim-İş: Yargı kararları uygulansın

Torba Yasa ile okul yöneticilerinin görevden alınması uygulamasının mahkeme kararı ile yanlış ve haksız olduğunun kanıtlandığını belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Kevser Bölükbaşı, yargı kararlarının uygulanmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 15:35

Denizli’de okul müdürlerinin “Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu” ile yapılan değerlendirme sonucu 75’in altında puan verilerek, “Başarısız” kabul edilip, görevden alınmaları ile ilgili yargı sürecinde yeni iptal kararları çıkmaya devam ediyor.

Eğitim-iş Sendikası üyesi Oğuz Namık Günbay hakkındaki değerlendirmenin Denizli İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edildiğini ve karar ile bu uygulamaların yanlış ve haksız olduğunun ispatlandığını belirten Eğitim-İş Denizli Şubesi Özlük Hukuk Sekreteri Kevser Bölükbaşı, “Mahkeme
kararı ile objektifliği iddia edilen kriterlerin subjektifliği su yüzüne çıkmıştır” dedi.

Uygulama ile ilgili kaygı ve itirazlarını sık sık dile getirdiklerini de hatırlatan Bölükbaşı, “Görevden alınan okul yöneticilerinin Bilindiği üzere MEB bir torba yasa içerisine sıkıştırılan kanunla okul yöneticilerini görevden almıştır. Başından bu yana sendikamız okul yöneticileri atamaları ve uygulanacak olan değerlendirme süreci ile ilgili olarak kaygılarını ve itirazlarını dile getirmiştir. Tüm bunlara rağmen sistem dışına atılmak istenen okul müdürleri için objektiflikten uzak; daha değerlendirilen okul müdürünün adının bilinmediği komisyonlarca değerlendirmeler yapılmıştır. Komisyonlar liyakatı hiçe sayan, sözde sendika referansları ile adeta çadır tiyatrosu gibi çalışarak değerlendirmelerde bulunmuşlardır. Olumsuz verilen değerlendirmelerin hiçbirinin ispatı gösterilememiştir” dedi.

Bölükbaşı, yalnızca üyelerine değil birçok okul yöneticisine hukuk desteği verdiklerini de vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti: “ Ve artık eğitim sistemimize büyük zararlar veren bu uygulamaların yanlışlığı ve haksızığı mahkeme kararları ile de kanıtlanmaktadır. Mahkeme kararı ile objektifliği iddia edilen kriterlerin subjektifliği su yüzüne çıkmıştır. Bu aşamadan sonra yapılması gereken hukuk tanımaz uygulamalara son verilerek yargı kararının bir an önce yerine getirilmesidir. Bu karar ile üyemiz önce eski görev yerine iade edilmeli; daha sonra müdürlük değerlendirme işlemi kararda belirtildiği gibi yeniden düzenlenerek yapılmalıdır. İlgili yönetmelik uygulanmaya başladığından bu tarafa üyemiz ya da üyemiz olmayan birçok okul yöneticisine gerekli hukuki desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Beklentimiz henüz sonuçlanmayıp halen devam eden benzer başvurular için de bu hukuksuzluğa son verecek iptal kararlarının çıkması yönündedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı