REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten öğretmenlere baskı iddiası

Eğitim-İş’ten öğretmenlere baskı iddiası

Eğitim-İş Denizli Şube başkanı Kadem Özbay, sendika üyesi müdür ve danışman öğretmenler tarafından genç öğretmenlere üyelik için baskı yapıldığını ileri sürdü. Özbay, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 118. Maddesini hatırlatarak, baskı yapan sendika üyelerinin suç işlediğini söyledi, bu suçun cezasız kalmamasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mart 2016 Cuma, 13:19

Eğitim İş Denizli şube Başkanı Kadem Özbay yazılı bir açıklama yaparak, göreve yeni başlayan öğretmenlerin, sendika üyesi müdür ve danışman öğretmenler tarafından baskı altına alınmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Özbay, “Seçilme nedenleri kısa sürede ortaya çıkan danışman öğretmenlerin çoğunluğu ve sözde sendika üyesi müdürler tarafından genç öğretmenler baskı altına alınmak istenmektedir. Malumun ilanı olan bu durum aday öğretmenlerle milli eğitim yetkililerinin yaptığı toplantıda da aleni bir şekilde ortaya dökülmüştür. Genç bir öğretmenimiz sözde sendikaya üye edilme baskısına isyan etmiş ve aday öğretmenlerin birçoğu da yaşananlardan rahatsız olduğunu ifade etmiştir” dedi.

YAPTIĞINIZ SUÇTUR
Genç öğretmenlere uygulanan baskının suç olduğunu belirten Özbay, baskı uygulayan okul müdürlerini ve sendika üyesi danışman öğretmenleri uyardı. Özbay, “Yaptığınız suçtur. Her şeyden öte gayri ahlakidir, meşru ve etik değildir. Sizleri, her fırsatta dillendirdiğiniz ahlaki değerler ve hak kavramlarını gerçek anlamlarıyla öğrenmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.

SUÇ CEZASIZ KALMAMALI
Denizli’de görev yapan aday öğretmenlerin tamamını Eğitim-İş Denizli Şubesi’ne davet eden Özbay, “Bir kişiye düşüncesinden, inancından veya kimliğinden dolayı baskı yapılamaz, yapılırsa bu suçtur. Türk Ceza Kanunu’nun ‘Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi’ başlıklı 118. maddesinde ‘Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ denilmektedir. Aday öğretmenlere uygulanan baskı bir suçtur, bu suç cezasız kalmamalı” dedi.

Yorumlar

Cafer   -  Bağlantı 12 Mart 2016, 13:23

özgurlukcu demokratlardan bazilari bu sekilde harekat ediyor maalesef.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı