REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten o şiire tepki var

Eğitim-İş’ten o şiire tepki var

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada 157 satırdan oluşan “40 Yaşındasın” isimli şiirin ezberletilmeye çalışıldığını iddia etti. Özbay, tepkisini “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor, bununla ilgili bir duyuru yok. Ama Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiir yarışmasının duyurusu var” sözleriyle ifade etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2016 Pazartesi, 16:54

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, eğitimin “tek din, tek mezhep” anlayışı doğrultusunda dini kurallara göre biçimlendirilmesi uygulamalarına her gün bir yenisi eklendiğini ve bunun örneklerinin Denizli’de de görüldüğünü söyledi.

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, konuyla ilgili açıklamasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik 750 lira para ödüllü “ezbere şiir okuma” yarışması düzenlendiğini belirtti.

denizli-egitim-is-kutlu-dogum-haftasi-23-nisan-2

PEDAGOJİK OLARAK UYGUN DEĞİL
Dursun Ali Erzincanlı’nın yazdığı 157 satırdan oluşan “40 Yaşındasın” isimli şiirde Arapça kelimelerin bulunduğunu, bunları ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin algılamasının mümkün olmadığını kaydeden Özbay, “Okullarda düzenlenecek yarışmalarda veya etkinliklerde Milli Eğitim Müdürlüğü, o etkinliğin pedagojik olarak uygun olup olmadığını inceler ve ona göre izin verir. Bu şiir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından incelendi mi? İncelendiyse kim yaptı? Bu şiir pedagojik olarak 3. ve 4. sınıf öğrencilerine uygun mu?” dedi.

SUÇ İŞLENDİĞİ İDDİASI
Bu tür uygulamalarla çocukların istismar edildiğini, öğrencilerin laik, çağdaş, bilimsel ve yansız eğitim haklarının elinden alınarak suç işlendiğini iddia eden Özbay, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşıyor, bununla ilgili bir duyuru yok. Ama Kutlu Doğum Haftası ile ilgili şiir yarışmasının duyurusu var. Bu düşündürücüdür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevi çocuklara, yansız, laik, bilimsel ve çağdaş eğitim vererek geleceğe hazırlamaktır. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevidir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların eğitimini, iktidarın kara kutusu haline gelmiş, dernek ve vakıflara bırakarak, anayasanın 174. maddesine aykırı davranmaktadır” diye konuştu.

denizli-egitim-is-kutlu-dogum-haftasi-23-nisan-1

“SUSMAYIN!”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, tecavüz skandalı ile gündeme gelen Ensar Vakfı ile 6 bin lira ödüllü, “Türkiye Değer Ödülleri Yarışması” protokolüne imzalamasını da eleştirdi. Özbay, “Çocuklarımızı savunmak yerine kendilerine yandaş olan vakıf ve dernekleri savunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarına sessiz kalan tüm sendika, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine sesleniyoruz. Susmayın, çocuklarımızın geleceğini karartmayın” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı