REKLAMI GEÇ

“Emekli yok sayılıyor”

“Emekli yok sayılıyor”

Türk Emekli Sen Denizli Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, yıllarca devlete hizmet eden emeklilerin, ülkeyi idare edenler tarafından yok sayıldığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2010 Salı, 17:18

Türk Emekli Sen Denizli Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yılmaz, yetersiz maaşa ve hastane kuyruklarına rağmen, 30 Haziran’ı kutlamaya çalışacaklarını belirterek, “Sevgili emekliler yeni bir Emekliler Günü’nü her türlü yokluğa, sefalete, açlığa, hastalığa, maaş ve hastane kuyruğuna rağmen kutlamaya çalışacağız. Yıllar önce ne güzel söylemiş Gazi Mustafa Kemal; ‘Emekli devletin aynadaki kendi görüntüsüdür’. Aynadaki görüntü ne kadar güzel görünüyorsa o ülkenin emeklisinin hayat standardı, yaşama koşulları da o kadar güzeldir. Eğer ki devlet aynadaki görüntüsünü beğenmiyorsa, kendine çeki düzen vererek şefkatli ellerini emeklisine yeniden uzatmalıdır. Gerek devlet hizmetinde, gerekse özel sektörde uzun süren bir çalışma hayatından sonra emekliye ayrılan bir insan, gelecek endişesi duymadan ömrünün geri kalan kısmını huzurlu, mutlu, refah düzeyi yüksek, paylaşımda külfetten değil, nimetten pay alan biri olarak yaşamayı hayal etmektedir” dedi.

“BİZİ OYALIYORLAR”
Ülkeyi yönetenlerin emekliyi oyaladığını kaydeden Yılmaz, “Ne yazık ki Türk emeklisi, yıllardan beri kapısından girmek için mücadele verdiğimiz AB ülkelerinin emeklilerinin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış bir şekilde hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır.
Günümüz şartlarında her gün her şeye gelen zamma rağmen, yıllardan beri ülkeyi yönetenler emekliyi ölüme mahkûm eden artışlarla oyalamaya çalışmışlardır. Birleşmeyen, bir araya gelemeyen, teşkilâtlanıp hakkını hukukunu aramayan, kaderci anlayışa teslim olan emeklinin de bu işte çok payı olsa gerek. Sevgili emekli kardeşim, yolunu bildikten sonra önün çöl olmuş ne çıkar? Tüm emeklileri yolunu bulmaya, tek yürek, tek yumruk, tek ses olmaya ve teşkilâtlanmaya çağırıyoruz. Türk emeklisi olarak güzel ülkemizde, karanlık vicdanların borusunu susturarak, aydınlık sabahlara mutlu yarınlara doğru el ele gönül gönüle yürümek gerekir diye düşünüyoruz. Herkes kendi hakkına razı olur, hakkı olandan fazlasını istemez payına düşeni alırsa, mutlu insanların yaşadığı bir ülke oluruz. Her şeye rağmen gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı