REKLAMI GEÇ

Erklere saygılı bir Cumhurbaşkanı

Erklere saygılı bir Cumhurbaşkanı

Denizli’de faaliyet gösteren 13 sivil toplum kuruluşu ortak açıklamayla, sandıktan çeşitli kesimlerle kavgalı olmayan ve erklere saygılı bir cumhurbaşkanı çıkmasını istediklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2014 Cuma, 13:11

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, 13 sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan açıklamayı kamuoyuyla paylaştı. 10 Ağustos Pazar günü 12. Cumhurbaşkanı’nı seçmek üzere seçim yapılacağını anımsatan Kurşunoğlu, “Bu seçim, özellikle 17 ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun etkisiyle toplumsal gerilimin ciddi seviyede yükseldiği, siyasi ve sosyal kutuplaşmaların adeta zirve yaptığı, tek adam yönetimi ayak seslerinin duyulmaya başlandığı, demokratik hakların ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığı bir ortamda gerçekleşmektedir” dedi.

Türk kimliğiyle sorunu olmayan, milletini ve milli kimliğini seven bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç olduğunu ifade eden Kurşunoğlu, “Böyle bir ortamda Türkiye’nin sakinliğe ve sükûnete ihtiyacı vardır. Türkiye’nin; bir partinin mensuplarını değil, Türk milletinin her kesimini kucaklayacak ve her kesime saygılı, toplumsal mutabakat sağlayacak, adil bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı vardır. Türkiye’nin anayasal sınırlarını bilen, bu sınırları millet lehine kullanan, icracı olacağım diye Türkiye’nin düzenini bozmayan bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı vardır. Türkiye’nin tüm erklere saygılı, erklerin haklarını gasp etme niyetinde olmayan, erkler arasındaki ahengi kurarak hizmet edecek bir Cumhurbaşkanı’na ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Kurşunoğlu’nun kamuoyuna açıkladığı ortak bildiriye imza koyan sivil toplum kuruluşları şunlar:
Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilciliği, Türk Büro-Sen Denizli Şubesi, Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi, Türk Eğitim- Sen Denizli Şubesi, Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi, Türk Haber-Sen Denizli Şubesi, Türk Yerel Hizmet-Sen Denizli Şubesi, Türk Emekli – Sen Denizli Şubesi, Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanlığı, Birleşik Emekliler Derneği İl Temsilciliği, Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği Denizli Şubesi, Ülkücü İşçiler Derneği Denizli Şubesi ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı