REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu’ndan muhalefete reçete

Feyzioğlu’ndan muhalefete reçete

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu, Denizli’de “Hukuk ve Demokrasi?” konulu konferans verdi. Feyzioğlu, artık bir kesimi ya da bir ideolojiyi öcü olarak göstererek seçmenden oy almanın mümkün olmadığını belirterek, ülkeyi yönetmeye talip olanların somut ve elle tutulur fikirler ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2015 Cuma, 10:37

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu’nun organizasyonuyla “Hukuk ve Demokrasi?” konulu konferans verdi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansa, hukuk ve siyaset camiasının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

Konferansın açış konuşmasını yapan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Prof. Dr. Metin Fevzioğlu Denizli Barosu’nun uzun yıllar kullanıma açılacak olan hizmet binasının temel atma törenine katılarak bizleri mutlu etmiştir. Sizlerin huzurunda teşekkür ederim” dedi.
Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, ülkeyi yönetmeye talip olanlar vatandaştan artık somut fikirler ve projeler geliştirerek oy alabileceklerini belirterek, artık bir kesimi ya da bir idiolojiyi öcü gibi göstererek toplumu ikna etme döneminin geride kaldığını ifade etti. İlimin toplumu aydınlığa götüreceğini ve Türkiye’nin yolunun bilim olması gerektiğini belirten Prof.Dr. Feyzioğlu, inançların da bu düşünceyle birlikte yoğrulması ile toplumsal barışın sağlanabileceğini dile getirdi.
Feyzioğlu, “Anadolu’dan hoş görünün sevginin ustası bir Mevlana geçmiştir. Hacı Bektaş geçmiştir. Bu cümlenin derinliğine bakın. Hacı Bektaş’a ‘Senin eşin’ dediklerinde yüzlerce yıl önce ‘Benim eşim değil eşitimdir’ demiştir. Yıl 2014 ‘Kadın-erkek eşit değildir’ diyen bir zihniyet. Eğer bir toplumun bireylerinin fikirleri, vicdanları, irfanları hür değilse nasıl gidip seçme seçilme haklarını kullanabilirler” dedi.

“DİKTATÖR ZİHNİYETLER EĞİTİMİ HEDEF ALIRLAR”
Eğitim sistemi ile çok uğraşılmasının kötü sonuçlar doğuracağını vurgulayan Feyzioğlu, “Fikrini özgürleştirdiğin insan neyi hedefler? Kaçınılmaz olarak demokrasiyi hedefler, diktatörlüğün önünde durur. Bu sebeple bütün diktatörler eğitim yoluyla fikirleri tutsak ederler. Bu sebep ile tüm diktatörler hurafelerle genç nesillerin beyinlerini yeni baştan örgütlemek, yeni tabiriyle formatlamak ister. Bunun için eğitim sistemini alırlar çocukların bilimle fenle sanatla yetişmesi yerine, hurafelerle yetişmesini sağlarlar. Diktatörlük hedefleyenler daima eğitim sistemini ele alırlar” dedi.

“ÇOCUKLARLA YAŞLILAR BİR ARAYA GELSİN”
Çocuk esirgeme kurumları ile huzurevlerinin birleştirilmesi gerektiğini de ifade eden Feyzioğlu, “Çocuk esirgeme kurumlarımız orada, yaşlılarımız burada. O yuvalar ile huzur evlerini yan yana getiremez miyiz? Huzurevlerinde çocuğu olmayan, yanında olmayan büyüklerimizi miniklerle yan yana getirip o bebeklere anne, baba, büyük anne, büyük baba şefkatini yaşatamaz mıyız? Bir taraf almaya bir taraf vermeye hazır. Ben hiçbir siyasi partide bunu görmüyorum. Sloganlarla peynir gemisi yürümez. Somut konuşmak istiyorum. Bu somut projeleri öyle bir üretmeliyiz ki bunlar siyasi partinin 10. Katındaki filanca kurulun fildişi kulesinde halktan kopuk halde yazılmamalı. Halk içinde yazılmalı” şeklinde konuştu

“BAŞARMAYA İNANMALIYIZ”
“Başarabileceğimize inanmak başarmanın yarısıdır” diyen Feyzioğlu, bunun için toplumun örgütlenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Görevimiz etrafımıza ışık tutmak, örgütlenmeyi sağlamak. Ama lütfen önünüze getirilen faturayı sorumluluğunuz yoksa iade edin, sorumluluğunuz varsa düzeltin. Bugüne kadar yapılan yanlışların yükünü beraber çekiyoruz. Gelin bunları beraber çözelim. Birbirimizi engellemek yerine başarılarımızı, gücümüzü birleştirelim. Başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı