REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu’ndan Yargıtay’ın FETÖ ile ilgili kararına destek!

Feyzioğlu’ndan Yargıtay’ın FETÖ ile ilgili kararına destek!

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin FETÖ üyeliği kararına Denizli’de bulunan Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’ndan tam destek geldi. Yüksek mahkemenin FETÖ üyeliği tanımına katıldığını dile getiren Feyzioğlu, “Sırf devletin kapatmadığı okulda çocuk okuttuğu için, lisansını iptal etmediği bankaya para yatırdığı için kimse suçlu ilan edilmemeli” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2017 Çarşamba, 17:00

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Baro tarihinin anlatıldığı Yeni Medya Denizli Yayıncılık tarafından yazılan ve Yaşar tok tarafından kaleme alınan kitabın tanıtımı için Denizli’ye geldi. Tanıtım toplantısı öncesi basın mensuplarını gündem ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Feyzioğlu, önceki gün, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin FETÖ üyeliği konusunda verdiği bir kararı desteklediklerini söyledi.

“Örgüte yalnızca sempati duymak veya örgütün amaçlarını, değerlerini, ideolojisini benimsemek, buna ilişkin yayınları okumak, bulundurmak, örgüt liderine saygı duymak gibi fiillerin örgüt üyeliği için yeterli olmayacağı” ifadesiyle verdiği kararı tartışılan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’dan eleştiri gelmişti. Kocaman’ın olumsuz eleştirisine rağmen kararın son derece doğru ve yıllardır yargı tarafından yapılan genel bir tanıma dayandırılarak verildiğin idile getiren Feyzioğlu, “Bu tanımı yüksek yargı zaten yıllardır bu tanımı yapar. Çok da doğrudur” diye konuştu.

Dönemin Başbakanı ve Hükümetin 17-25 öncesinde gerek zorlaması gerekse teşviki ile Gülen Cemaati’nin örgütün okula öğrenci göndermek, gazetesini okumak, bankasına para yatırmak gibi konuların neredeyse bu ülke için zorunlu hale getirildiğini ileri süren Feyzioğlu, “17-25 sonrası alınan MGK kararına rağmen siz bankaları kapatmayacaksınız, okulların lisanslarını iptal etmeyeceksiniz. Ama oraya öğrenci gönderen, o bankaya para yatıran ya da gazetesini almaya zorladığınız gariban vatandaşları örgüt üyeliğiyle suçlayacaksınız. Bu doğru değil. Keza çok büyük mağduriyetlerin yaratıldığı ortamlardan gerçek suçlular yararlanır” diye konuştu.

Feyzioğlu, bir soru üzerine de 15 bin hakim ve savcının 10 bininin mesleklerinde 5 yıldan daha tecrübesiz olduklarını da açıkladı. Bu durumun yargının kararları konusunda tereddüte yol açtığını dile getiren Feyzioğlu, “Ancak bu durum önceki dönemi yücelterek yapılmaz. Bugün yaşanılan sıkıntılar çözülebilir ancak geçmişte kesin bir şey vardı ki o da 4000 hakim ve savcının bir şekilde Gülen sempatizanı olması, onların aidiyeti içine girmesi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı