REKLAMI GEÇ

Gezi’de hayatını kaybedenler anıldı

Gezi’de hayatını kaybedenler anıldı

İstanbul-Taksim’de başlayıp, tüm yurda yayılan ve sert müdahaleler ile bastırılan Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler anıldı. Delikliçınar meydanı’nda toplanan grup, Gezi’de hayatını kaybedenler için temsili yoklama aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2015 Pazar, 19:33

Taksim’in yayalaştırılması projesini uygulamak üzere Topçu Kışlası’nın bulunduğu bölgede çalışma başlatılması ve buna bir grup çevreinin karşı çıkmasıyla başlayan Gezi direnişinin üzerinden iki yıl geçti. Dünyada yankı ulan Gezi’nin ikinci yıldönümünde ÖDP, SDP, HDP, Haziran Hareketi’nden oluşan bir grup, Candoğan parkı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar yürüdü.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklaması öncesinde, Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik ve Metin Lokumcu’nun isimleri tek tek okundu. Gruptakiler de “burada” karşılığını verdi.

Gruptakiler sık sık “Her yer Gezi, Her yer Direniş” sloganları atarken, basın bildirisini okuyan Gözde Sarma, “Gezi direnişi, halkın kendi söz ve eylemiyle hayata bir müdahalesiydi. En önemli sonucu da bu olarak görülmeli. O yüzden Gezi’nin taze izlerinin bugün metal işçilerinin direnişinde sürdürdüğünü söylemek mümkün. Yıllarca susturulmuş, 5 yılda bir oy kullanmak dışında geleceğe yönelik tüm iradesine ipotek konuymuş milyonlar, Gezi ile birlikte siyaset yapma biçimine ilişkin köklü bir eleştiriyle birlikte bir mecra oluşturdu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı