REKLAMI GEÇ

Gündüz bakım evine “hayır” diyen yok ama…

Gündüz bakım evine “hayır” diyen yok ama…

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, alzheimer hastaları için kentte acilen Gündüz Yaşam Evi’ne ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda yaptıkları görüşmelerde olumsuz bir yaklaşım görmediklerini, ancak şu ana kadar bir adım da atılmamasından şikayetçi olduklarını söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 31 Mart 2016 Perşembe, 14:17

Geçtiğimiz ocak ayında göreve gelen Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz, yönetim kurulu üyeleri Kader Kurhan, Gülay Tekinalp, Birnur Noyin, Beyza Önsoy, Ayşe Öget ve Fatma Yenidede ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Türker Şahiner tarafından 2000 yılında kurulan derneğin Denizli Şubesi’nin 300’e ulaşan üyesiyle faaliyet gösterdiğini ifade eden Eryılmaz, hasta ve hasta yakınlarına yönelik faaliyetler gerçekleştirerek, onlara psikolojik ve sosyal destek sağladıklarını söyledi.

denizli-gunduz-bakim-evi-alheimer-1

Hafıza kaybı, konuşma, yön bulma, insanları tanımama gibi sorunlar yaşayan, günlük işlerini yerine getiremeyen ve davranış bozuklukları gösteren alzheimer hastalarının özenli ve sürekli bakım ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Eryılmaz, “Bu durum giderek artan gözetim zorunluluğuyla birlikte hasta yakınları için hem sosyal hem de ekonomik açıdan çok yıpratıcı olabilir. Hasta bakımı bedensel ve ruhsal yorgunluğa neden olabilir” dedi.

GÜNDÜZ YAŞAM EVİ ZARURİ İHTİYAÇ
Hasta ve hasta yakınları olarak “Gündüz Yaşam Evi”ne ihtiyaç duyduklarını dile getiren Eryılmaz, “Dernek olarak bizim aktif yaşlanma amacı ile başlattığımız ve devam eden kurslarımız var. Resim, keçe, satranç, yoga, TSM korusu, THM korosu, tiyatro kursu gibi birçok kurslarımız var. Üyelerimize hastalıkla ilgili bilgilerin yanı sıra sosyal etkinlikler de sunuyoruz. Şimdi bunu devlet desteği ile bütünleştirip tek çatı altında sürdürebilmek istiyoruz. Sonuç olarak bizim yetkililerden tek bir isteğimiz var. O da ‘Gündüz Yaşam Evi’nin kurulması. Biz dernek olarak bu konuda yetkilileri harekete geçirmek amacıyla imza kampanyası başlattık. Açılmasını arzu ettiğimiz gündüz yaşam evinde hastalı bir günlüğüne gündüz misafir etmek, yapılacak etkinliklerle bu hastalığın pençesindeki kişileri yaşama bağlamak. Onlara yaşam enerjisi vermek” diye konuştu.

denizli-gunduz-bakim-evi-alheimer-2

CEVAP OLUMLU SONUÇ YOK
Eryılmaz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile görüştüklerini, “Gündüz Yaşam Evi” ile ilgili görüşlerinin olumlu olmasına rağmen henüz somut bir adımın atılmadığını, Gündüz Yaşam Evi projesinin yanı sıra İl Halk Sağlığı ile birlikte ilçelere de hizmet götürmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı