REKLAMI GEÇ

Gündüz Yaşam Evi unutuldu

Gündüz Yaşam Evi unutuldu

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kader Kurhan, hasta ve hasta yakınları için tek istediklerinin Gündüz Yaşam Evi olduğunu belirterek, vaatlere rağmen somut bir gelişme olmadığını öne sürdü.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2015 Perşembe, 15:13

Alzheımer Derneği Denizli Şubesi üyeleri Yeni Yıla Merhaba etkinliğinde biraraya geldi. PAÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte hasta ve hasta yakınları için gösteriler düzenlendi.

Kahvaltı ile başlayan etkinlikte PAÜ Toplum Gönüllüleri Topluluğu öğrencileri dernek üyeleri için şiir ve şarkılar söyledi, tanınmış sanatçıların taklitlerini yaparak üyelere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Etkinliğin son bölümünde ise dernek üyeleri sıkıntılarını anlattı, sorunlara çözüm istedi. Hasta ve hasta yakınları için Gündüz Yaşam Evi sık sık yineleyen Alzheımer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Kader Kurhan, “2 yıldan bu yana dernek başkanıyım. Bu süreç içerisinde Gündüz Yaşam Evi için gayret gösteriyoruz. Çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak her defasında Pamukkale’den yerimizi arıyoruz deniyordu. Geldiğimiz aşamada bu konu hakkında ne bize dönen var ne de randevularımıza cevap veren. Hasta ve hasta yakınları için bu ev şart. Hasta yakınlarının sosyal hayatı bırakmaması için hastalarını emin ellere bırakabileceği bir yer mutlaka gerekiyor. Hastalarında Gündüz Yaşam Evi’nde oluşan etkinliklere katılarak hastalık evresini daha az sorun ile atlatmaları için şart” dedi.

Hasta ve hasta yakınları için etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Kurhan, “Tüm üyelerimizi davet edeceğimiz bir alan gerekiyor. Dernek içerisinde çok az kişiyi davet edebiliyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi bize bir yer tahsis edebilirse tüm hastalarımıza ulaşabiliriz. 15 günde bir sadece yarım günlüğüne bir yer istiyoruz. Bu oluşturulan etkinlikler inanın ki hem hastaları hem de hasta yakınlarına çok iyi geliyor” dedi.

denizli-alzheimer--dernegi-gunduz-yasam-evi-unutuldu-2

BİZLERİ YETİŞTİREN BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYALIM
Annesi Alzheimer hastası olan Binnur Noyın, gençlerin unutulmadığı gibi büyüklerin de hatırlanması gerektiğini anlattı, Alzheimer hastalığına dikkat çekilmesi için sürekli konferansların düzenlenmesini istedi.

Noyın, “Bizler hastalarımızla ilgilenebiliyoruz. Ancak ben en çok ulaşılamayan hastalara üzülüyorum. Onlara ulaşmamız ve sıkıntılarını dinlememiz gerekiyor. Onlarla ilgilenmek için Gündüz Yaşam Evi’ne ihtiyaç var” diye konuştu.

denizli-alzheimer--dernegi-gunduz-yasam-evi-unutuldu-1

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Babası 6 yıldan bu yana Alzheimer hastası olan Hülya Hatice Eryılmaz ise hasta yakınlarının bu hastalığı bir şekilde kabullendiğini ve farkına varabildiğini ifade etti.

Eryılmaz, “Ancak dışarıdaki insanlarında bu hastalığı öğrenmeleri ve bilmeleri lazım. Ayrıca hastalarımızı yoldan geçen birine emanet edemeyiz. Sağlık ve bu hastalık yönünden bilinçli bakıcılara ihtiyaç var. Biz bir şekilde bunu halledebiliyoruz. Ancak bunu karşılayamayan insanlar var. Onlar bu sorunların tümünü bir Gündüz Yaşam Evi karşılayabilir. Denizli’de eğitime büyük desteler veren hayırseverlerimiz var. Çocuklarımız için verilen katkı da bizi yetiştiren büyüklerimizi ve yaşlılarımızı da unutmayalım. Onların hayatları ve yaşama tutunmaları için onlara da bir destek sunulmasını isterim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı