REKLAMI GEÇ

“Hoşgörü” kahvaltısında buluştular

“Hoşgörü” kahvaltısında buluştular

Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi, kuruluşunun 20. yıldönümünde düzenlediği ‘Hoşgörü ve Kardeşlik” kahvaltısında sivil toplum örgütlerin temsilcileri, siyasiler ve alevi vatandaşlar bir araya geldi. Telve Restoran’da gerçekleştirilen etkinlikte barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajı verildi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2016 Pazar, 14:41

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi’nin, 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen hoşgörü kahvaltısında, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ile vatandaşlar bir araya geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca’nın da katıldığı Telve Restoran’daki kahvaltıda birlik, kardeşlik ve hoşgörü mesajları verildi.

denizli-alevi-kultur-dernegi-ic

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi Başkanı Erkan Aras, geleneksel hale getirdikleri kuruluş yıldönümü toplantılarından birini daha gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarda barışa, kardeşliğe, hoşgörü ve sevgiye ihtiyaçı olduğu bi günlerde Denizlimizdeki tüm Canları kardeşçe, dostco bir kahvaltıda buluşturmak, kaynaştırmak” dedi.

“ARTIK ŞEHİT CENAZELERİ İSTEMİYORUZ”
Son zamanlarda yaşanan terör olaylarını kınadıklarını da vurgulayan Aras, “Artık birileri bilmeli ki, inancı, dili, dini, rengi ne olursa olsun Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Hiç kimse inancından, ırkından dolayı ötekileştirilmeden bir arada kadim toplumlar olarak yaşamanın yollarını aramalı ve başarmalıyız. Terör olaylarının son bulmasını istiyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesine uyulmasını her türlü baskıların son bulmasını ülkemiz ve bölgemize barışın gelmesini istiyoruz. Artık şehit cenazeleri istemiyoruz. Hiçbir canın ölmesini, anaların ağlamasını hiç kimsenin evinden, köyünden yurdundan göç etmek zorunda kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Davetliler, Dernek bünyesinde saz kursu veren bağlama ustası Ali Aksu ve kursiyerlerin seslendirdiği türküleri dinlediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı