REKLAMI GEÇ

Hukuk mücadelesini kazandı

Hukuk mücadelesini kazandı

Hakkında soruşturma başlatılan ve 5 ay önce görevden alınan Yeşil Çivril Sağ Sahil Pompaj Sulama Birliği Başkanı Bülent Gündoğdu, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı ve görevine döndü.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2010 Salı, 17:20

Yeşil Çivril Sağ Sahil Pompaj Sulama Birliği’nde, 1995 yılından bu yana başkanlık yapan Bülent Gündoğdu, Ocak ayında geçirdiği denetimler nedeniyle, Vali Yavuz Erkmen tarafından görevinden alınmıştı. Denetimler sonrasında herhangi bir suça rastlanmamasına rağmen görevine iade edilmediğini ileri süren Bülent Gündoğdu, hukuk mücadelesi başlattı. Göreve iade edilmesi için defalarca başvuruda bulunan Gündoğdu, 5 ay süren hukuk mücadelesini kazanarak, birlik üyelerinin ve çiftçilerin de katıldığı bir törenle, görevine tekrar başladı.

VALİ GÖREVDEN ALAMIYOR
Soruşturmanın selametinden dolayı 19.01.2010 günü Başkan Gündoğdu’yu görevden alan Vali Yavuz Erkmen’e İdare Mahkemesi tarafından görevden alamayacağı yönünde karar çıktı. İdare Mahkemesi’ne başvuran ve görevinin iadesini talep eden Bülent Gündoğdu, İdare Mahkemesi’nin yürütme kararının uygulanmasını istedi. Karara rağmen, Denizli Valiliği tarafından Başkan Gündoğdu’ya görevi iade edilmedi.

VALİLİĞİN İSTEĞİ REDDEDİLDİ
İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma ve başkanlığı iade etme kararına, Denizli Valiliği tarafından itiraz edildi. Denizli Bölge İdari Mahkemesi’ne başvuran Denizli Valiliği, mahkemeden ret yanıtı aldı. Denizli Bölge İdari Mahkemesi’nce, 09.06.2010 tarihli oy birliği ile alınan kararla, Valilik tarafından açılan dava reddedildi. Mahkeme kararlarının ardından, Yeşil Çivril Sağ Sahil Pompaj Sulama Birliği başkanlığı görevine iade edilmesi beklenen Bülent Gündoğdu’nun görevlendirme yazısının bekletildiği ve göreve iadenin son günlere bırakıldığı ileri sürüldü.

GÖREVİNE DÖNDÜ
Yeşil Çivril Sağ Sahil Pompaj Sulama Birliği’ndeki başkanlık görevine iade edilen Bülent Gündoğdu, birlik önünde düzenlenen tören ile 5 ay sonra tekrar koltuğuna oturdu. Hukuk mücadelesini kazandığı için mutlu olduğunu belirten Başkan Gündoğdu’yu, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Ali Şaşmaz, Bekir Çapar, Mustafa Dombaycı, Mehmet Akgün ve çok sayıda seveni yalnız bırakmadı. Miting havasında geçen törende konuşan Başkan Gündoğdu, adaletin yerini bulduğunu belirterek “Bizler başkanlığa boş evrak ile başladık. Şimdi aldığımız iş makineleri, yaptığımız projeler ilçemize, çiftçimize hizmettir. Bizler sıfırdan yola çıktık ve bu güce ulaştık. Bizler ortada oynayanlara, arkadan iş çevirenlere, iş bırakmayacağız. Bizler halkımızın, köylümüzün yanındayız hizmetindeyiz. Bizler birlikte Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdik. Dünya Bankası’ndan aldığımız kredi ile susuz köylerimize su getirdik” dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE BURDAYIM
Hukuk mücadelesinden, hukukun üstünlüğü ile alnı ak olarak çıktığını belirten Başkan Gündoğdu, “Ortaya bir çok iddia atıldı ama sonunda atılan iftiraların yalan olduğu bu manzara ile ortaya çıktı. Bu ülkede hukuk var, hukukun üstünlüğü var. Ben de hukuk ile bugün görevimin tekrar başındayım. Ben değil hep biz buradaydık. Hizmet için nefer olan yönetim kurulum, çalışma arkadaşlarım ve köylülerim üyelerim. Bizler birliktelik içinde buradayız. Hep böyle olacak ve kimse bizi birbirimizden ayıramayacak. Bir gün hepimize lazım olacak olan hukuka güveniyorum ve hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu. Devir teslim törenine gönderilen çiçeklerde yazan “Dürüst Başkan, Hoş geldin başkan” sözleri de dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı