REKLAMI GEÇ

İnşaat mühendislerinde iki adaylı seçim

İnşaat mühendislerinde iki adaylı seçim

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi’nde genel kurul heyecanı yaşanıyor. Yarın yapılacak seçim öncesi iki grubun yönetim listeleri belli oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2020 Cumartesi, 15:52

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 15’nci genel kurulunu yapıyor. Meslekte Birlik ve Çağdaş Mühendisler Grubu’nun listelerinin yarıştığı genel kurulda bugün divanın oluşturulmasından sonra faaliyet raporu onaylandı ve protokol konuşmaları yapıldı.
Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen genel kurula Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Belediyesi eski başkanları inşaat mühendisleri Ali Aygören ile Ali Marım ve oda üyeleri katıldı.

OSMAN ZOLAN: SEKTÖR HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’deki yapıların son 20 yılda daha dayanıklı hale geldiğini belirterek, “Son dönemde meydana gelen depremlere baktığımızda ağır ve orta hasarlı binaların çoğunun 2000 yılından önceki yapılar olduğunu görüyoruz. O dönemden sonraki yapıların bazılarında ise sadece sıva çatlakları oluştu. 2000 yılından sonra insanlarımızın hayatta kalması için inşaat mühendislerimizin bilgisiyle, şantiyede alın teriyle çalışması sonucu artık binalarımız ayakta kalıyor ve can kaybına engel oluyor. Ülkemizde inşaat sektörü her geçen gün gelişiyor” dedi.

ŞENİZ DOĞAN: MÜHENDİSLERİN FİKİRLERİ DİNLENMELİ
İnşaat mühendislerinin elde ettiği öngörü ve verilerin kullanılmasıyla ülkede yapılardan kaynaklı faciaların önüne geçilebileceğine değinen Merkezefendi Belediye Başkanı şeniz Doğan ise, “Teknolojinin gelişmesiyle daha donanımlı ve nitelikli binalara geçiş sağlandı. Bugün birçok köprü, yol ve binalar inşaat mühendislerinin eseridir. Ancak ülkemizde inşaat mühendisliğine dair bilimsel verilere afet veya kaza olduktan sonra başvurulmaktadır. O olayın sıcaklığı geçtikten sonra sizin bilimsel öngörüleriniz ve verileriniz diğer faciaya kadar bir kenara itiliyor. Mühendisliğin öngörüsü bilim ve bilimsel verilerdir, tek dayanağı da bu olmalıdır. Eğer mühendislerin dediklerini dinlenmezse yeni facialara yol açılır” diye konuştu.

AVNİ ÖRKİ: YAPILAR ARTIK DAHA DAYANIKLI
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, inşaat mühendislerinin inşaların yaşamında büyük öneme sahip olduğunu aktardı. Türkiye’de inşaat sektörünün her geçen gün geliştiğini ve yapılan artık daha dayanıklı olduğunu ifade eden Başkan Örki, sektörün gelişmesi ve yapılan daha güçlü hale gelmesi adına belediye olarak odalarla birlikte gerekli çalışmalara katıldıklarını belirtti.

ŞEVKET MURAT ŞENEL: İNŞAAT SEKTÖRÜ LOKOMOTİF BİR SEKTÖR
Bu seçimlerde aday olmayan mevcut Başkan Prof.Dr. Şevket Murat Şenel ise genel kurulda yaptığı konuşmada, İMO’nun Denizli’deki en büyük STK’larından biri olduğunu ve sayısının her geçen gün arttığını aktardı. İnşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğunu dile getiren Şenel, “İnşaat sektöründeki dalgalanmalar diğer sektörleri de etkiliyor. Biz yönetimde olduğumuz süre boyunca bu sıkıntıları en aza indirmeye çalıştık. Bugünden sonra da yönetime gelecek arkadaşlarımızın çalışmalarını destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

LİSTELER BELLİ OLDU
Nigar Hüyük öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu’nun yönetim listesinde şu isimler yer alıyor; Mehmet Akköse, Bora Baha, Kaplan, Gonca Yüksel, Enes Er, Çağrı Çayan, Süleyman Koç.

Meslekte Birlik Grubu’nda mevcut başkan Şevket Murat Şenel tekrar aday olmayacak. Grubun yönetim listesinde ise Ahmet Çobanoğlu, Nurhayat Aydın, Çetin Ergür, Mehmet Yıldız, Bekir Atik, Seyhun Türk ve Savaş Polat yer alıyor.

SEÇİM YARIN YAPILACAK
İnşaat Mühendisleri Odası’nda yarın (Pazar) gerçekleştirilecek seçimde 1516 üye oy kullanacak.
İMO’da 7 kişiden oluşan yönetim kurulu göreve geldikten sonra başkan seçimi yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı