REKLAMI GEÇ

İSRAİL TEPKİSİ!

İSRAİL TEPKİSİ!

İsrail’in yardım konvoyuna yönelik saldırısı tepkileri de beraberinde getirdi. Öğle saatlerinde Çınar Meydanı’nda toplanan farklı STK ve siyasi partilerin oluşturduğu grup, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile durumu protesto etti. Ayrıca çok sayıda kurum da saldırıları kınadı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:13

Aralarında üç Denizlilinin de bulunduğu gönüllüleri ve yardım malzemelerini Gazze’ye taşıyan yardım konvoyuna yönelik İsrail ordusunun düzenlediği kanlı operasyon, dünyada olduğu gibi Denizli’de de sert tepkilere yol açtı. Denizli’de öğle saatlerinde Belediye Binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i ve saldırıyı kınadı. Bazı siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ile az sayıda vatandaşın katıldığı protesto gösterisinde, Filistin ve Türk bayrakları arasında sloganlar atıldı.

Ayrıca gün boyunca çok sayıda kurum da yaptıkları yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı.

One Munite Kabadayılığı ile olmuyormuş!
CHP İl Başkanı Zafer Gönenç ise, “‘One minute’ kabadayılığının ne kadar kof olduğu İsrail’in son saldırısıyla anlaşılmıştır. Uluslararası ilişkilerde kabadayılık sökmez. Kararlı ve tutarlı bir duruş sergilemek gerekir. Hükümet oraya giden sivil vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamalıydı. Sağlayamıyorsa gitmelerine izin vermemeliydi. Bir Türk gemisine uluslararası sularda saldırmanın Türk toprağına saldırmaktan farkı yoktur. Ha askerimizin başına çuval geçirmişler, ha bir gemimize saldırmışlar” sözleriyle hükümetin gelinen noktada payı olduğu vurgusu yaptı.

İKÖ’YÜ VE BM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR!
Memur Sen Başkanı Şakir Honuz, yaptığı yazılı açıklamada “Buradan sessiz kalarak bu suça ortak olan Birleşmiş Milletler’e (BM), İslam Konferansı Örgütü’ne (İKÖ) sesleniyoruz: nsanlık İsrail’in zulmü altında eziliyor, daha ne diye susuyorsunuz? Uluslar arası yaptırımları niye yürürlüğe koymuyorsunuz?”diye konuştu.

MÜSİAD’dan yapılan açıklamada saldırı kınanırken, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu, İsrail’e yaklaşımını bir kez daha gözden geçirmesi ve gerekli yaptırımların İsrail üzerinde uygulanması için göreve davet ediyoruz. İsrail’in tüm dünyaya hesap vermesi gerektiği gerçeğiyle, BM Güvenlik Konseyinin sadece bu konuyla ilgili olarak acilen toplanması yönünde, ilgili ülkelerin harekete geçmesinin önemini vurgulamak istiyoruz” denildi.

Denizli Baro Başkanı Adil Demir ise yazılı açıklamada “Uluslararası hukukun gereğini Birleşmiş Milletler’ in ve Güvenlik Konseyi’nin yerine getirmesini bekliyoruz. Aksi düşünce, Birleşmiş Milletler’in ve Güvenlik Konseyi’nin acizliğidir. Uluslar arası hukuk kurallarını hiçe sayan saldırılarından dolayı İsrail’i şiddetle kınıyoruz” dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “İsrail’in bu insanlık dışı uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Gerekçe ne olursa olsun, yalnızca barışçı faaliyetlerde bulunan sivillere karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “yurtta barış, dünyada barış” sözünü benimseyen ve bunu her şartta yaşama geçirmeye çalışan Türk basını ve Türk halkı, İsrail’i bu insanlık dışı saldırısına karşı tek vücut olarak karşı duracak güce sahiptir. İsrail’in bu tutumunun insanlık suçudur. Hükümetimizin İsrail’e gereken en sert tepkiyi göstermesini, dünya kamuoyunun da bu saldırıya sessiz kalmamasını diliyoruz” denildi.

“İsrail Çıldırmış Olmalı”
AKP İl Başkanı Bilal Uçar düzenlediği basın toplantısında “Yıllardır medeni dünyanın gözü önünde Filistinlilere karşı terör uygulayan İsrail Devleti, çıldırmış olmalı ki dünyanın çeşitli yerlerinden ve farklı dinlerden birçok insanın da içinde bulunduğu yardım malzemesi taşıyan gemilere uluslar arası hukuku da ayaklar altına alarak yapılan saldırılı bardağı taşıran son damla olmuştur” diye konuştu.

Denizli Tabip Odası, yaptığı yazılı açıklamada “İsrail’in tutumunu ve bu tutumu görmezden gelerek vahşete göz yuman sömürgeci zihniyeti şiddetle kınıyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı