REKLAMI GEÇ

“İyi ki kör olmuşum!

“İyi ki kör olmuşum!

Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şubesi “Başarı engel tanımaz” konulu konferansı düzenledi. Konferansı Beyazay Derneği Genel Başkanı ve eski Ak Parti Milletvekili Lokman Ayva verdi. “İyi ki kör olmuşum” diyen Ayva, “Kör olmasaydım bu kadar cesur ve azimli olmayabilirdim. Bugün bulunduğum noktaya gelemezdim” sözleriyle tek engelin zihinlerde olduğunu belirterek, fiziksel her engelin aşılabileceğini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 22 Şubat 2014 Cumartesi, 17:54

Denizli Polisevi’nde gerçekleştirilen konferansa, dernek üyeleri, engelliler ve engelli ailelerinin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü de dinleyici olarak katılmadı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Beyazay Derneği Koordinatörü Dilek Yüksel Kahveci yeni açılan Beyazay Dernek binasına katkılarından dolayı Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.
Engelli vatandaşların engellerini aşabileceklerini belirten Dilek Yüksel Kahveci, “Benim çocuğum görme engelli olduğu için ‘Okuyamaz’ dediler. Ama şu anda lise mezunu olacak ve üniversiteye gidecek. Azmettikçe engeller aşılabilir” dedi.

Avrupa’da 452 proje arasından Denizli’nin ‘Engel tanımaz’ projesiyle birinci seçildiğini belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, “Devlet, sosyal devlet olacaksa bütün milleti engelli, engelsiz ayırımı yapmadan kucaklaması gerekir. Kimin elinde imkan varsa onu kullanmalı. Biz engellerin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Çok şey yaptık ama daha yolun başındayız. Engelli vatandaşlarımıza yardım için el ele olmalıyız. Ne zaman birlikte hareket ettik o zaman millet olarak vatan olarak dünyaya örnek bir memleket olacağız” dedi.

ic-1

Denizli’de engellilere yönelik önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Abdülkadir Demir, “Başarı engel tanımaz konferansında dile getirmek isterim ki Beyazay Derneğiyle birçok projede birlikte yürüdük. Başbakan’ımız engelli vatandaşlarımızı her zaman ön planda tutuyor. Bunu biz dahi bütün dünya biliyor. Beyazay Derneği de yaptığı birçok projede engellilere karşılıksız hizmet sunuyor. Denizli için Türkiye için büyük bir fonksiyon aslında. Denizli’de yapmış olduğumuz engellilere katkı projelerimizden bahsetmek istiyorum. 3618 engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Engellilerimize aylık 765 TL destek sağlıyoruz. Engelsiz yaşam merkezi, bu sene faaliyete girerek 60 engelli vatandaşımıza hizmet verecek. 32 engelli öğrencimize ise evde eğitim veriliyor. Beyazay Derneği binasının tahsisi yapıldı. Daha birçok hizmetle engellerimizin engellerini aşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

“KÖR OLMASAYDIM BU KADAR CESUR OLMAZDIM”
Konuşmaların ardından konferans gerçekleştirildi. Beyazay Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti eski Milletvekili Lokman Ayva, görme engeli olduğu için geçmişte önüne çıkan engelleri aşarak bugünlere kadar geldiğini belirtti. “İyi ki de kör olmuşum” diyen Lokman Ayvaz, “Engelli olmam bana cesaret verdi. ‘Okuyamaz’ dediler. Üniversite mezunu oldum. Belki kör olmasaydım okumayacaktım. Buralara kadar gelemeyecektim ” diyerek azmin her engelin üstesinden gelebileceği mesajını verdi.

ic-2

SESSİZ DANSÇILAR DESTEK İSTEDİ
Etkinliğe, “Yeteneksizsiniz” yarışma programında Denizli’yi temsil eden işitme engelli gençler Sinan Bilginç, Galip Şükrü Afşan, Ali Sarp, Ümit Okatan da katıldı. Yarışmacılardan Sinan Bilginç, dans kategorisinde katıldıkları yarışmada, işaret dili ile salondakilerden kendilerini desteklemelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı