REKLAMI GEÇ

Lösemili çocuklara umut oldular

Lösemili çocuklara umut oldular

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi anlamlı bir kampanyaya imza attı. Umut bekleyen lösemi hastası çocuklar için harekete geçen jeoloji mühendisleri kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2019 Salı, 14:55

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Barış Semir ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Delikliçınar Kan Alma biriminde kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği bağış kampanyası 11.00’de başladı ve gün boyu devam etti.

Mühendisler önce Kızılay görevlileri tarafından testlerden geçirildi, uyumlu bulunanlardan kan ve kök hücre bağışları kabul edildi. Etkinliğe Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu da katıldı.

Dünyada nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Losemi (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen hastalar için zamanın gitgide daraldığını belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Barış Semiz, yurdun dört bir yanında başlatılan kök hücre bağışlarına destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Herkesin kan bağışı yapması gerektiğine dikkat çeken Semiz, “Tüm Denizli halkını bu önemli faaliyete destek vermeye davet ediyoruz. Denizli ve ülkenin tüm duyarlı vatandaşlarını ülkenin evlatlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bizim kanımız bir küçük çocuğun kurtulmasına sebep olabilir. Belki de bu bizim çocuklarımızın başına gelebilir. Bugünkü adım küçük ama umuyorum ki dev bir adım olur ve birçok çocuğun canı kurtulur, geleceğe umutlu olarak bakar” dedi.

Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu da jeoloji mühendislerine anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı