REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi’nden 8 Mart’ta 8 etkinlik

Kadın Meclisi’nden 8 Mart’ta 8 etkinlik

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü düzenlenecek 8 ayrı etkinlikle kutlayacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 13:07

Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Birsen Özen ve üyeler katıldı.

“KADINA KALKAN ELLERİ LANETLİYORUM”
“8 Mart’ta 8 Etkinlik” sloganı ile Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, kadının iş hayatında, siyasette, karar alma mercilerinde yer almasının modernleşmenin göstergesi olduğunu söyledi.  Kadına yönelik şiddeti kınayan Değirmenci, “Maalesef kadın cinayetlerinde ve kanıda yönelik şiddet artarak devam ediyor.  Kadına şiddeti ve kadına kalkan elleri lanetliyorum” dedi.

8 MART’TA 8 ETKİNLİK
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Birsen Özen, 8 Mart programı ile ilgili bilgi verdi. 8 Mart’ı 8 günde ve 8 etkinlikle kutlamaya hazırlandıklarını ifade eden Özen, “Etkinliklerimiz 4 Mart’ta başlayacak. Cuma günü ilçelerimizde hiç sinemaya gitmemiş,  bir lokantada yemek yememiş kadınlarımızı sinema ile tanıştıracağız, birlikte yemek yiyeceğiz. Bu etkinliğimizi geçtiğimiz yıl Denizli Merkez’de gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise ilçelerden kadınlarımızı sinemaya götüreceğiz” dedi.

denizli-kadin-meclisi-8-mart-etkinligi-ic

TEKSTİL İŞÇİLERİ VE KADIN MAHKUMLAR DA UNUTULMADI
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 8 Mart etkinliği, cumartesi günü Anemon Otel’de düzenlenecek ve Pelin Çift’in konuşmacı olarak katılacağı “Medya ve Kadın” söyleşisi ile devam edecek. 7 Mart Pazar günü tekstil fabrikaları ziyaret edilerek edecek olan Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart’ta  Delikçinar Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak.

9 Mart’ta Huzurevi’ni, 10 Mart’ta da yaklaşık 600 kadın mahkumun kaldığı Bozkurt Cezaevi’ni ziyaret edecek olan Kadın Meclisi üyeleri, 11 Mart’ta da hastanelere giderek, tedavi gören kadın hastalara moral verecek.

Kadın Meclisi’nin 8 Mart etkinliği, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Türkmen Düğünü” adlı tiyatro oyunu ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı