REKLAMI GEÇ

Kadın Meclisi’nden Ata’ya minnet

Kadın Meclisi’nden Ata’ya minnet

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 81. yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 13:21

Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık 1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümünde kutlanan “Kadın Hakları Günü” dolayısıyla Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün önemini dile getiren konuşmayı Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen yaptı.
Kadınların 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini anımsatan Özen, “Bugün 81. yılını 81 milletvekili ile kutluyoruz. Ama bu bizim için başarı değil. Bundan önceki seçimlerde 78 kadındı. 7 Haziran’da 98, şimdi 81. Ben bu seçimlerde ki azlığı hiçbir şekilde ne erkeklere, ne hükümete, hiçbirine yüklemiyorum. Ben bunun nedenini bizlere yüklüyorum. Bir kadın arkadaşımız ‘ben milletvekili olacağım’ dediğinde kaçımız arkasında duruyoruz, kaçımız destek oluyoruz” dedi.

AYGÜN: ETKİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Ümran Aygün de, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların siyasette ve sosyal yaşamda hak ettikleri yeri almaları için daha çok ve etkin çalışmaları gerektiğini söyledi.
Kadınların ekonomik ve siyasi özgürlüklerden yeterince yararlandırılmadığı için erkek egemen yapının sürdüğünü kaydeden Aygün, “Atatürk ilkelerine yürekten bağlı,laik, demokratik Cumhuriyetin gelişimine katkı koymaya hazır ve kararlı kadın yurttaşlar olarak, siyaset ve yönetim kadrolarındaki temsil oranlarının yükseltilmesini, siyasal yaşamdaki etkinliğinin artması için somut kararlar alınmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı