REKLAMI GEÇ

Kadına şiddeti önlemeyi amaçlayan proje

Kadına şiddeti önlemeyi amaçlayan proje

Denizli Çınar Lions Kulübü’nün beş aydan bu yana kadına şiddeti önlemek amacıyla sürdürdüğü ‘Gücümün Farkındayım Projesi’nin son etabı tamamlandı. Projeyi tamamlayan gençlere sertifikaları ve projeye destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 17:18

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ(DHA)
Denizli Çınar Lions Kulübü, Sated Psikoloji ve Atatürk Erkek Öğrenci Yurdu’yla birlikte kadına karşı şiddeti önlemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Gücümün Farkındayım Projesi’ kapsamında, DEKEV Atatürk Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan gençlere eğitimler verildi. Proje kapsamında gençlere uzmanlar ve psikologlar tarafından kadına şiddeti önlemenin hukuku yolları, kadına şiddet sorunu, çocuk istismarı, istismara uğrayan çocukların sergilemesi gereken tavır, istismarın erişkenlik dönemindeki etkileri konularında eğitimler verildi. Beş ay süren proje sertifikaların verilmesiyle tamamlandı.

Eğitim sonrası düzenlenen gecede Çınar Lions Kulübü Başkanı Arzu Abalıoğlu, projeye emeği geçenlere teşekkür etti. Abalıoğlu, projeye destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketlerini, eğitimleri tamamlayan gençlere de sertifikalarını verdi.

Gecede DEKEV Başkanı Metin Saydal, projenin gelecek yıl da devam ettirilmesini beklediklerini ifade etti.

denizli-cinar-lions-kadina-siddete-egitimli-onlem-1

Psikolog Selma Akbulut ise eğitimin amacının kadına şiddeti önlemek olduğunu belirterek, buna rağmen eğitim süresince bu sözcüklerden bahsetmediklerini, kişisel gelişim dersleriyle gençleri beslediklerini kaydetti. Çınar Lions Kulübü Başkanı Arzu Abalıoğlu, eğitimi tamamlayan gençlere kitap armağan etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı