REKLAMI GEÇ

Kadınlar alanlarda

Kadınlar alanlarda

Kadın dernekleri üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda eylem yaptı, kadına şiddeti protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2015 Çarşamba, 18:48

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri çerçevesinde kadın dernekleri üyeleri Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi.

Kadına yönelik şiddeti ve bu konudaki devlet politikalarını sloganlarla protesto eden, yere de erkek ve devlet şiddeti ile öldürülen kadınların fotoğraflarını bırakan grup adına açıklamayı Dr. Deniz Nalbantoğlu yaptı.

kadinlar_eylem_ic

25 Kasım’da yine alanlara çıktıklarını, seslerini yükselttiklerini ve dayanışmayı büyüttüklerini belirten Nalbantoğlu, hayatlarının her alanında erkek ve devlet şiddetine karşı direnişi sürdürdüklerini kaydetti.
Nalbantoğlu, “Biz kadınlar hayatımızın her alanında, okulda, sokakta, iş yerinde, evde erkek ve devlet şiddetine karşı sesimizi yükseltiyor, kız kardeşlerimizin bıraktığı yerden mücadelemizi sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında her gün kadınlar katlediliyor. Türkiye’de 2015 yılının ilk 10 ayında erkekler tarafından 236 kadın öldürüldü, 112 kadına tecavüz edildi, 157 kadın fuhuşa zorlandı, 319 kadın yaralandı, 179 kadın taciz edildi. Kadınların ne evde, ne sokakta, ne de işyerinde can güvenliği yok” dedi.

AK Parti hükümetini de eleştiren Nalbantoğlu, “13 yıldır AKP iktidarı bedenimize, emeğimize, kimliğimize bizim adımıza karar vermeye çalışıyor. Kadınlara yolun sonunda hep evi gösteriliyor. Üstelik evdeki emeğimiz de görmezden geliniyor. Kadın cinayetlerinin politik değil münferit olduğu söyleniyor, her türden şiddet ve ölüm tehdidi ile yüz yüze olan kadınlar, hak aramak yerine itaat etmeye zorlanıyor. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan eylemci kadınlar, daha sonra eyleme son verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı