REKLAMI GEÇ

Kadınlar cinsel istismara karşı seslerini yükseltti

Kadınlar cinsel istismara karşı seslerini yükseltti

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepkiler artıyor. Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu basın açıklaması yaptı, istismarı kınadı, neden olarak suçun ve suçlunun iktidar tarafından korunmasını gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2019 Cumartesi, 16:26

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepkiler sürüyor. Candoğan Parkı önünde bir araya gelen Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, yaptıkları açıklamayla cinsel istismarı protesto etti.

Basın açıklamasını grup adına Hande Özkan yaptı. Türkiye’de kadınların yüzde 26’sının 18 yaşından önce evlendirildiğini, yüzde 10’unun ilk çocuğunu 18 yaşından önce kucağına aldığını belirten Özkan, son 10 yılda 482 bin 908 kız çocuğunun evlendirildiğini kaydetti.

Özkan, “Türkiye, çocuklara karşı cinsel istismar, taciz ve tecavüz olaylarında dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Yılda ortalama 8 bin çocuk istismara uğruyor. Çocuk istismarcılarının ve katillerinin sayısı gün geçtikçe artmaya başlarken çocuk istismarı son 10 yılda yüzde 700 artmış durumda. Çocuk istismarı haberlerinin eksik olmadığı tarikat ve cemaat yurtları, yatılı kuran kurslarının kapatılmaması, yayınladığı fetvalarla 9 yaşındaki çocuğun evlenebileceği algısı yaratan Diyanet İşleri Başkanlığı artan çocuk istismarı vakalarının sorumlusudur. Benzer vaazlar veren kuruluşların kapatılmaması, çocuk yaşta evliliklerin fiili olarak önünü açan ve müftülere nikah yetkisi veren yasalar, faillere verilen iyi hal indirimleri çocuk istismarının önünü açmakta ve onlarca çocuk için yaşanılması mümkün olmayan bir cehennem yaratmaktadır. Çocuk istismarına ve kadına yönelik işlenen suçlara karşı mevcut yasaları işlevsizleştirerek, daha dün çocuklarımızı tecavüzcüleriyle evlendirmek için yasa çıkarmaya çalışanlar, onlarca çocuğumuzun tacizine sahne olan tecavüzcü ENSAR’ı aklamak için ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenler, ‘çocuğun rızası’, ‘iyi hal, saygın tutum’ indirimlerini uygulayanlar, 115 çocuğun doğum yaptığını ortaya çıkaran sağlık emekçisini sürgün edenler, müftülere nikah yetkisi ile boşanmalarda ‘ara bulucu’ uygulamasını getirenler, çocuklara ve kadınlara, şiddet ve istismarı teşvik ediyor” dedi.

22 Nisan Pazartesi günü İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını belirten Özkan, “Arkadaşlarının komşulara haber vermesi sonrasında aile küçük çocuğu apartman boşluğunda kanlar içinde buldu ve hemen hastaneye götürdü. Ameliyata alınan ve yoğun bakımda tedavisi süren çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor. Denizli de benzer olayların sıklıkla yaşandığı yerlerden biri. Sadece geçtiğimiz haftalarda cezaevindeki bir kadın orada görevli bir memurun tacizine uğradı, 6 yaşında bir çocuk bakkala ekmek almaya giderken cinsel tacize uğradı, giyim mağazasında yaşanan taciz olayı. Astronomik sayılarda artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarı vakaları münferit olaylar değil. AKP’nin kadın ve çocuk düşmanı politikaları, faillere ceza vermek şöyle dursun ceza indirimleriyle ödüllendirmeleri, artan muhafazakarlık bireyleri bu anlamda cesaretlendiriyor. Çocuk tecavüzcülerini protesto eden halka biber gazı ile saldıran iktidarın bu özgüvenini yan yana ve dayanışma içerisinde tek ses olarak çözebiliriz. Bu utanmazlık, bu zulüm örgütlenerek biter. Cezasız bırakılan her suç, istismarı meşru kılmakta, suçluları cesaretlendirmektedir. Cinsel istismar failleri derhal yakalanarak tutuklanmalıdır. Gerçek adalet sağlanana ve sanıklar gereken cezayı alana kadar bu davaların takipçisi olacağımızı ve yaşamak için bile mücadele etmemiz gerektiğini bilerek herkesi bu korkunç tablo karşısında ses çıkartmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı