REKLAMI GEÇ

Kadınlardan dikkat çeken eylem

Kadınlardan dikkat çeken eylem

Nar Kadın Dayanışması Grubu üyeleri Gazi Bulvarı’nda oturma eylemi yaparak, Meclis boşanma Komisyonu Raporu’nu protesto etti. Okul forması üzerinde duvakla, gözü ve yüzü mor alana gelen Denizlili kadınlar, rapora sessiz kalmayacaklarını haykırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2016 Cumartesi, 19:09

Kadın sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partilerin il kadın kolları üyelerinin katılımıyla oluşan Nar Kadın Dayanışma Grubu, Meclis Boşanma Komisyonu Raporu’nu proteste etti. Kadınlar, Boşanma Komisyonu Raporu’nun tecavüz edenin değil tecavüze uğrayanın cezalandırıldığı, 15 yaşındaki çocukların okullarından alınarak evlendirilmesini meşrulaştırdığını ileri süren Denizlili kadınlar, rapora sessiz kalmayacaklarını belirttiler.

denizli-nar-kadin-dayanisma-grubu-ic

Grup adına basın açıklaması yapan Merve Dal, “Meclis Boşanma Komisyonunun, ‘Çocuklar istismarcısı ile evlendirilsin’ raporunu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nı tanımıyoruz. Tecavüz edenin değil, tecavüze uğrayanların cezalandırıldığı bu rapor kapsamında, 15 yaş altındaki çocukların okuldan alınıp evlendirilmesi, tecavüzü meşrulaştırıyor. Bu rapor, şiddete uğrayıp şikayetçi olunca da ‘mesai saatlerinde şikayette bulunamazsın’ diyor. Kadın örgütlerinin, kadın davalarına tanıklık etmesine ise ‘aile mahremiyeti’ diyerek engel oluyor. Biz Nar Kadın Dayanışma Ağı olarak, bu rapora sessiz kalmıyor, çocuk düşmanı önergeleri, hiçbir yerde görmek istemediğimizi bir kez daha söylüyoruz” dedi.

denizli-nar-kadin-dayanisma-grubu-ic-1

Basın açıklamasının ardından kadınlar bir süre daha oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı