REKLAMI GEÇ

Kadınlardan fakslı tepki

Kadınlardan fakslı tepki

Denizli Kadın Platformu üyeleri, Antalya’da yapılan 19. Milli Eğitim Şurası’nda eğitimin temel sorunlarının konuşulmadığını savunarak, alınan kararları bakanlığa çektikleri faksla protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2014 Pazartesi, 14:56

Denizli Kadın Platformu üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında, bir süre önce Antalya’da yapılan 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlara tepkilerini dile getirdi.

Platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Dönem Sözcüsü Cennet Kasapoğlu, 4+4+4 kesintili eğitim sistemi ile örgün eğitim dışında kalan çocukların ucuz işçi olarak çalıştırılmasını, çocuk gelinleri, 5 yaşında zorla okula gönderilen çocukların psikolojik sorunlarını, atanamayan 350 bin öğretmenin durumunu, sınavlarda çıkan yanlış sorular ve soruların çalınmasını, eğitimin özelleştirilmesini eğitimin temel problemleri olarak gördüklerini söyledi.

Temel eğitim sorunlarının tartışılmadığı bir toplantıya Milli Eğitim Şurası denilemeyeceğini ifade eden Kasapoğlu, “19. Milli Eğitim Şurası’nın aldığı tavsiye kararları ise çağdışı zihniyetin ürünüdür. Bu nedenle Biz Türk anneleri olarak bu şurayı reddediyoruz” dedi.

FAKS ÇEKTİLER
Kadın Platformu üyeleri, basın açıklamasının ardından Denizli PTT Baş Müdürlüğü’ne giderek, Milli Eğitim Bakanlığı’na faks çekti. Çekien faksta, “19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin yeniden düzenlenmesi, ders sayısının azaltılması, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin ilkokullara kadar indirilerek zorunlu olması, okul güvenliği adı altında kız ve erkek ayrımı yapılarak karma eğitimden vazgeçme yollarının aranması, Osmanlıcanın ortaöğretim kurumlarında zorunlu olmasını bilimsellikten uzak ve çağdışı buluyorum. En kısa zamanda bu yanlışlardan dönülmesini dilerim” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı