REKLAMI GEÇ

KAGED eğitimlerine devam ediyor

KAGED eğitimlerine devam ediyor

Denizli’de Kadın Gelişim ve Kültür Derneği (KAGED), “Aile İçi Nezaket ve Görgü Kuralları” semineri düzenledi. Eğitmen Suna Okur’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, zarafetin incelikleri ve sosyal davranış kuralları anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2014 Pazartesi, 16:26

KAGED , Yunus Emre’nin “Söz ola kese savaşı/Söz ola kestire başı/Söz ola ağulu aşı/Bal ile yağ ede bir söz” dizelerinden yola çıkarak, “Söz Ustası Olma Eğitimi” düzenledi.

Eğitim Semineri’ne konuşmacı olarak katılan Eğitmen Suna Okur, öncelikle beynimizin program dili olan Türkçenin algımızı, anlayışımızı ve anlatışımızı nasıl etkilediğinden yola çıkarak dilin psikolojik boyutuna dikkat çekti.

Dilin psikolojik boyutu, kelimelerin arka plandaki anlamları ve çağrışımları, hangi kelimeye nasıl tepki veririm, hangi kelime beni nasıl etkiler gibi konulara değinen Okur, söz ustası olmak için; cümle kuruluşlarında dikkat edilmesi gerekenler Hassas kelimelere dikkat edilmesi gerektiğini, güçlü kelimelerle konuşmak Dile hakimiyetin önemi ne değindi.

Okur, “Zarafetin incelikleri ve sosyal davranış kuralları hakkında bilgi sahibi olmak ve bunlara uymak kişiye itibar kazandırır. Kişinin aile ortamında ve sosyal hayatında saygınlığı artırır, dolayısıyla mutluluğu temin eder” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı