REKLAMI GEÇ

Karadeniz Sofrası açıldı

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hizmete sunulan Karadeniz Sofrası’nın açılışını Devlet Bakanı Abdüllatif Şener yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Karadeniz mutfağı büyük beğeni topladı.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2007 Pazartesi, 00:00

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Çaybaşı Mahallesinde hizmete sunduğu Karadeniz Sofrası düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı. Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde Karadeniz mutfağı protokol tarafından da tam not aldı.

Açılışta konuşan Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Uzunoğlu hem dernek çalışmalarının yürütüleceği hem de Karadeniz mutfağının Denizli halkına sunulacağı bir mekânı hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Derneğimiz olarak başarılı projelere imza atmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle Denizlideki Karadenizli hemşerilerimizi bir çatı altında toplamak ve birlikteliğimizi sağlamayı istiyoruz. Dernek olarak bu mekânı Denizliye kazandırmanın mutluluğu ile birçok başarılara da buradan imza atacağız. Karadeniz mutfağımızı da sergileyeceğimiz Karadeniz Soframızda damak tatlarını zenginleştireceğiz” dedi.

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ise başarılı çalışmalarından dolayı dernek yönetimi kutladı.

Örf ve adetlerin yaşatılmasının güzel olduğuna dikkat çeken Bakan Şener “Karadenizlilier olarak bir araya gelip örf ve adetlerin memleketlerinden ayrı olsa da yaşatılması güzel bir olaydır. Hem örf ve adetler birbirine yaklaşmış olur hem de yaşatılmış. Böyle bir mekânın Denizli’ye kazandırılmasından dolayı da dernek yönetimini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Açılış sonrası dernek binasını gezen protokol üyeleri Karadeniz mutfağını da tadarak memnuniyetini dile getirdiler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı