REKLAMI GEÇ

Katliam kurbanları anıldı

Katliam kurbanları anıldı

Ankara’nın göbeğinde yaşanan canlı bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 100 kişi, Delikliçınar Meydanı’nda anıldı. Ellerinde hayatını kaybeden 100 kişinin fotoğrafı ile alana gelen TMMOB, KESK ve bazı siyasi parti temsilcileri, isyanlarını dile getirdi, katliamın protesto etti. Eylem sırasında Denizlililerin farklı davranışları da dikkat çekti. Çevredeki vatandaşların duyarsız, umursamaz davranışları dikkatlerden kaçmadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 12:11

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eyleminin üzerinden tam bir hafta geçti. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü, saat 10.04’de Ankara’da düzenlene Barış Emek ve Demokrasi mitingi öncesi yaşanan canlı bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 100 kişi, Delikliçınar Meydanı’nda anıldı. 

denizli--ankara-eylem-ic-2

TMMOB’a bağlı oda temsilcileri, KESK’e bağlı sendika üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcilerinin katıldığı eylemde, terör saldırısında yaşamını yitiren 100 kişi anısına kırmızı karanfil ve mum yakıldı.

KATLİAMIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Saygı duruşu ile başlayan anma etkinliğinde katılımcılar adına basın açıklaması yapan BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli ve karanlık dehlizlerinehapsedilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Yurdakul, “Biz savaşın ortasında barış diyen bir taraf olarak inisiyatif üstlendik, böyle davrandığımız için bize bir bedel ödetildi. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” dedi.
Basın açıklamasının ardından anma etkinliği, yarım saat oturma eylemi ile sona erdi.

denizli--ankara-eylem-ic-1

SAYGI GÖSTERENDE VARDI GÖRMEZDEN GELEN DE
100 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırının protesto edildiği, hayatını kaybedenlerin anıldığı tepki eylemi ilginç görüntülere de sahne oldu.

denizli--ankara-eylem-ic
Böylesi büyük bir acıya isyanın ortaya konduğu eylemde Denizlililerin sergilediği tutum dikkat çekti.

Kaybedilenlere saygı gösteren, duyarlı davranan da vardı, eylemi ve eylemcileri görmezden gelen de.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı