REKLAMI GEÇ

KATLİAMI OTURMA EYLEMİYLE PROTESTO ETTİLER

KATLİAMI OTURMA EYLEMİYLE PROTESTO ETTİLER

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği katliama tepkiler sürerken, üç günlük iş bırakma kararı alan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Delikliçınar Meydanı’ndaki oturma eylemiyle olayı protesto etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 14:45

Başkent Tren Garı yakınlarında canlı bomba saldırısıyla gerçekleştirilen katliama tepki gösteren KESK, DİSK ve TMMOB’a bağlı odaların üyeleri, protesto için bir kez daha sokaklarda ve meydanlara çıktı. Üç günlük iş bırakma kararını uygulayan KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri, Candoğan Parkı önünde toplanıp yürüyüşe geçti.

Gazi Bulvar’ında yürüyüşe geçen grup, bu olayda hayatını kaybeden Denizlili Korkmaz Tedik ve Gökhan Akman’ın fotoğraflarını taşıdı. “Yastayız, İsyandayız” yazılı dövizle Delikliçınar Meydanı’na gelen grup, attığı sloganlarla tepkilerini dile getirdi.

denizli-ankara-patlama-sendika-uyeleri-oturma-eyleminde-ic-2

YOKLAMA ALDILAR
Protestoya katılanlar, Delikliçınar Meydan’ında 45 dakika oturma eylemine geçerken, Eğitim-Sen Denizli ŞubeBaşkanı Mehmet Dede ise yaşamını yitiren 97 kişinin isimlerini tek tek okudu. Gruptakiler de okunan her ismin ardından ‘Yaşıyor’ yanıtını verdi.

denizli-ankara-patlama-sendika-uyeleri-oturma-eyleminde-ic

BARIŞ İÇİN CAN VERİRİZ
Patlamada yaşananları broşür halinde ve afiş şeklinde okullara, işyerlerine götürerek bilgi aktaracaklarını söyleyen Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Dede, “ Ölen yoldaşlarımız; orada üzülmeyin! Üzülme yoldaşım, barış için ölecek insanlar var, biz varız. Bu ülkede barış için biz de ölürüz, can veririz. Bize bu mücadelede partii, sendika, görüş ayrılığı etmeden yanımızda bulunan herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki mücadelemizde beraber sürecek. Bu şekilde savaşırsak yoldaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı