REKLAMI GEÇ

Katliamı protesto ettiler

Katliamı protesto ettiler

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısının gerçekleştirildiği Ankara katliamına tepkiler çığ gibi büyüyor. Barış organizasyonunun düzenleme komitesinde yer alan KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri katliamı protesto etti, “Savaşa inat, barış hemen şimdi” sloganları attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 14:25

Ankara’da gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısını tepkiler çığ gibi büyüyor. Candoğan Parkı önünde bir araya gelen KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri, sloganlar atarak, Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Eyleme, bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

denizli-tmmob-eylem-ic
Meydanda grup adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede yaptı. 10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi için toplandıklarını, sarayın saltanatı uğruna aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştüklerini dile getiren Dede, “Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan belenenlere karşı, ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi” demek için Ankara’ya gitmiştik. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik” dedi.

denizli-tmmob-eylem-ic-4

KİMSE FAİLİ MEÇHUL DEMESİN
“Hiç kimse bize bu katliam faili meçhul demesin” diyen Dede, Ankara’nın orta yerinde, göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihin en vahşi saldırısına göz yumanları ve katillerin hepsini bildiklerini söyledi.
Dede, “Katiller, yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde ‘tek başına iktidar’ olmak için ülkeyi ateye atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” dedi.

denizli-tmmob-eylem-ic-2

YASTAYIZ
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybedilen canları anmak, faşist katliamı protesto etmek için 3 gün yasta olduklarını dile getiren Mehmet Dede, “Acımız büyük, yaramız derindir. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız” dedi.

denizli-tmmob-eylem-ic-1
OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
Konuşmanın ardından bir süre oturma eylemi yapan ve sloganlar atan grup, daha sonra eyleme son verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı