REKLAMI GEÇ

Kesilen 6 bin 666 zeytin ağacına saygı

Kesilen 6 bin 666 zeytin ağacına saygı

Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği (GİKAD)Denizli Şubesi, bünyesinde açılan “El Emeği Atölyesi”nde eğitim alan 50 kadın, Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda “Doğadan Hayata” konulu sergi açtı. Sergide Yırca’da termik santral yapımı için kesilen zeytin ağaçlarını temsilen bir de zeytin fidanı var.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2014 Salı, 16:28

“GİKAD Yaşam Sahnesinde Kadın” sergisinin 5.’sini Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açtı. Her yıl farklı bir temada açılan el emeği sergisi bu yıl “Doğadan Hayata” temasıyla kapılarını açtı.

denizli-gikad-sergi-ic-1

GİKAD Denizli Şube Başkanı Ayşe Balkanay, “7 yıldır sürdürdüğümüz “El Emeği Atölyemiz” var. Bu atölyede bugüne kadar yüzlerce, ev eksenli çalışan kadın eğitim aldı. Fotoğraf, tarım, hediyelik eşya, oyuncak, drama, sağlıklı yaşam atölyeleri de yürüttük ve devam etmekte. Ayrıca bir yıllık çalışmalarımızı açtığımız sergide sergiliyoruz. Geçtiğimiz yıl sergimizin teması çocuk gelinler idi. Bu yıl ise temamız ‘Doğadan Hayata’. Salonda sergilenen el emeği göz nuru ürünler, seramik, koza ve keçeden yapılan ürünler” dedi.

KESİLEN ZEYTİN AĞAÇLARINA TEPKİ
GİKAD El Emeği Atölyesi’ne devam eden 50 ev eksenli çalışan kadının, yüzlerce el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği salondaki zeytin fidanı, Manisa’nın Soma İlçesi’ne bağlı Yırca Mahallesi’nde termik santral yapımı için kesilen 6 bin 666 adet zeytin ağacını temsilen konuldu. Balkanay, “Doğaya Saygı” köşemizdeki zeytin ağacı ile kesilen zeytin ağaçlarına tepkimizi dile getirmek istedik. Yırca’da yaşanan ağaç katliamını unutturmak istemedik. Ayrıca, zeytinden yaptığımız sabunları da misafirlerimize hediye ettik” diye konuştu.

denizli-gikad-sergi-ic

75 YAŞINDA SÜS EŞYASI YAPIYOR
Ev hanımı 75 yaşındaki Suzan Özbaş, GİKAD’ın El Emeği Atölyesi’nin en eski elemanlarından. 6 yıldan beri atölyede çalışmalarını sürdüren Özbaş, keçeden, ahşap ve çam kozalaklarından yaptığı süs eşyalarını satarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Özbaş, “Süs eşyalarını yaparken hiçbir yapay malzeme kullanmıyorum. Boya olarak da çay, pancar gibi ürünler kullanıyorum” dedi.

GİKAD Denizli Şubesi’nin, açtığı sergi 25 Aralık Perşembe gününe kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı